Tanévzáró 2014

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_napraforgo.jpgAkárhogy ügyeltünk erre a tanévre, lám-lám a napok, hetek kiperegtek az ujjaink közül és itt van a vakáció.

 

 

Jobb helyeken ősszel számolják a pipét de mi, a tanügyben a tanév végén szoktuk összeszámolni sikereinket, kudarcainkat.
Mivel olyan nagyra nőtt a Szt. Ferenc Alapítvány, szinte lehetetlen, hogy mindannyian egy helyre összegyűljünk, ezért úgy gondoltam, hogy több helyszínen hívnám össze a házak vezetőjét.
1. Zsombolya - 2014.jún.16, 16.00 óra. Ide a határ menti házak vezetőit várjuk nagy szeretettel. Gondolom, ha ebéd után indultok, idejében odaértek, megbeszéljük a gondjainkat, örömeinket, majd 18.00 órától megköszönjük a Jóisten segítségét, áldását, a szentmisében, majd meglátogatjuk a város egyik Mária központját (Strand Orasenesc Sf. Maria), ezért mindenki hozzon magával fürdőruhát, hogy letudjuk mosni magunkról a tanév minden porát.
2. Déva - 2014.jún.17, 16.00 óra - a Dél-erdélyi házaink vezetőit szeretettel hívjuk Dévára. Nagy-nagy szeretettel várjuk a torockói, gyulafehérvári, szászvárosi, petrozsényi, kolozsvári házvezetőket erre a találkozóra, hogy meghányjuk, vessük az elmúlt év eseményeit, és együtt közösen felkészüljünk a nyári vakációra. Érdemes eljönni, mert a tanévzáró szervezője, Palkó Cecilia nagyon izgalmas meglepetésekkel készül!!
3. Szováta - 2014.jún.18. A szovátai tanévzáró szentmisére szeretettel várjuk a Dózsa-györgyi, marosvásárhelyi, segesvári bentlakó otthonaink és a környezetükben lévő napközi otthonok vezetőit, munkatársait is. D.u. 16.00 órakor kezdődne itt is a találkozó, 18.00 órától hálát adnánk a 2013-2014-es tanévért a Jóistennek, és az utána való programot nagyvonalúan Lengyel Jánosra bíztam.
4. Borszék - 2014.jún.19. A gyergyói medence otthonainak, házvezetőinek tanévzáró találkozója, a most épülő borszéki otthonunknál lesz. Itt is d.u. 16.00 órakor találkozunk, és este 18.00 órakor szeretnénk hálát adni a gondviselő Jóistennek. Az itteni napközink kedves nevelője - Patka Paulát és Csibi Brigittát a születő borszéki házunk jövendő munkatársát kérem meg, hogy legyenek jó házigazdáink.
5. Gyimesbükk - 2014.jún.21. Ciobotaru Gyurival  nagy szeretettel meghívunk Gyimesbükkre, tanévzáró megbeszélésre. Erre a találkozóra leginkább a székelyföld Dél-keleti házak vezetőit hívjuk. A 12.00 órakor kezdődő szentmisét a Kontumáci kápolnában tartjuk (Gyimesbükk, az 1000 éves határ mellett), melyen megkereszteljük Gyuri és Évike harmadik gyermekét.
Ebéd után, a zöldben szeretnénk megbeszélni mindazokat a gondjainkat, örömeinket, mely nagycsaládunkra tartozik.
Természetesen, hogy a házak vezetői kötelesek valamelyik találkozóra eljönni, de akár ha idejük engedi, beülhetnek mellém az autóba és minden találkozón részt vehetnek. Tudnotok kell, hogy a találkozó, az élő szóban való beszámoló, nem teszi fölöslegessé azt, hogy írásban is beszámoljatok mindarról ami a 2013-2014-es tanévben említésre, megjegyzésre méltó. A cél az, hogy a kudarcainkból tanuljunk és egymás sikereitől bátrabban  még szebb, új tanévre készüljünk fel. Ha előre akarnák inni a medve bőrére, azt mondhatnánk, hogy egy relatív nyugodt, eredményes tanévet zárunk. De mivel a jelszó "mindig magasabbra", ezért fontos, hogy a 2014-2015-ös tanévre együtt, alaposan felkészüljünk.
A gyűlésekre  a házak vezetői mellett a nevelőket is nagy szeretettel látjuk. A tanévzáró szentmisékre szeretettel kérlek, hogy hívjátok meg támogatóinkat, a tanárokat, de akár a gyermekeink osztálytársait is.
A tanévzáró szentmiséket mindenütt a helyi plébániatemplomokban tartjuk, melyre nemcsak a helyi plébánost, de a gyerekeink lelkipásztorasit is szeretettel kérlek, hogy hívjátok meg!
A magyarországi Szent Ferenc Alapítvány kurátorait is szeretettel várjuk, hívjuk a tanévzáróinkra!!
Nagyon várom már, hogy felhangzódjon a "Te Deum" az év végét jelentő, Istennek mindent megköszönő hála imánk!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.