Én szeretnék mesterem útján járni.

Kedves Testvérek!

Többen kérdezték, hogy mi a véleményem, arról a választási csatározásról, ami Erdélyben folyik, most az EU- parlamenti képviselő választás kapcsán.

Mindenek elött fontosnak látom leszögezni, hogy a mi Úrunk Jézus Krisztus nem beszélt sem politikáról, sem gazdasági kérdésekről. És én szeretnék mesterem útján járni.
Mégis úgy érzem, hogy a mostani választásokhoz bátran hozzá szólhatok. Ahogy a szakemberek mondják, ha Erdély minden magyar választó polgára elmenne szavazni, akkor mindkét, jelenleg egymással szemben álló fél bejúthatna közös nagy hazánk, az EU parlamentjébe.
Úgy gondolom, ha bölcsen, lelkiismeretünkre hallgatva mindannyian elmegyünk szavazni, akkor az egymással szemben álló felek, ha már itt Erdélyben nem tudtak, majd kint Brüsszelben egy asztalhoz fognak ülni és a mi mindannyiunk érdekeit fogják képviselni.
A legroszabb dolog ami történhet, ha az acsarkodó, egymást lejárató politikusok elijesztik az embereket a választáson való részvételtől.
Éppen ezért, én azért imádkozom, hogy a kedélyek megnyugódjanak, és az emberek egymás véleményét tiszteletben tartva, mindenki a maga lelkiismeretétől vezetve, minél többen menjenek el szavazni. Mert nem az a cél, hogy valamelyik fél kimaradjon, hanem az, hogy minél többen az erdélyi magyarság nevében bejussanak a választásokon.
Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.