Istennek hála, szépen sikerült december 14-én, az Oroszhegyi ünnepségünk.

Istennek hála, szépen sikerült december 14-én, az Oroszhegyi ünnepségünk. Felszenteltük a szép Iskola házunkat, melyben 43 gyerek alakul, szépül Mihály Anna kolléganőnk, és munkatársa mindennapi munkája jóvoltából. (0040-749883643) E szép tágas kétszintes épületet a helybeli plébános engedte át a gyerekeknek.


Küldök Marton Kató jóvoltából képeket is.
http://picasaweb.google.hu/kato.marton/OroszhegySKRnyezNapkZik
Isten áldása volt a Parajdi nagykarácsony is. 2300 gyereknek adhattunk csomagot, ajándékot a szeretet Istene nevében.  Nemtudnám felsorolni, hogy honnan is jött össze a sok sok ajándék, a finom kalács, kávé, üdítő, nembeszélve a szép karácsonyfákról a díszekről, a hangosításról, mindarról, és főleg mindazokról, akik erre a napra a tárna mélyét egy szép szeretet szigetté varázsolták. Nemtudnák mindenkinek köszönetet mondani, és talán, azért is van ez így, hogy maradjon a nevük, a jóságos angyalok titkai, kik úgy is mindent feljegyeznek, mit szeretetből adunk a legkisebbeknek.
http://picasaweb.google.hu/kato.marton/SzovTaParajd
A parajdi ünnepség végén, a sok-sok gyerekből, vendégből álló nagycsapat meglátogatta a Szovátai házunkat is. Előttem jól vizsgázott ez a ház, és a fiatal, nemrég kinevezett házvezető Hegyi Melinda. Szépen, szeretettel fogadták a magas rangú vendégeinkkel Orbán Viktort és az ő drága családját, és a velük érkezett Ákost, ki szintén szeretett gyerekeivel, feleségével jött közénk.  De ezen a napon nagyonsok más vendégünk is volt, közülük talán a Budapesti Tűzoltóság néhány fős küldöttségét szeretném megemlíteni. A szakácsnők is jól vizsgáztak, köztük, a szovátai  ház tavalyi növendéke, az én büszkeségem Csibi Katalin is.
http://picasaweb.google.hu/kato.marton/SzovTa
Ma, december 16-án egy nagyon szép ünnepünk volt a sófalvi otthonunkban. Az ünnepség a helybeli református közösség szép régi templomában kezdődött, majd a tavasszal vásárolt, és a nyár folyamán szépen megújult otthonunk ajtajában Isten segítségét kérve folytattuk, és egy nagyon finom ebéddel fejeztük be. Gagyi Margit és az ő kedves férje (0040-744231127) mindent megtett hogy a gyerekekkel, a vendégekkel együtt elköltött ebédünk emlékezetes, szép legyen.  E felemelő házszentelésről remélem, hogy a napokban küldhetek képeket is.
Szívem sok sok fénnyel telt meg, munkatársaim, gyermekeink, és a sok-sok támogatónk jóságos szeretetétől, e decemberi ködös, fagyos téli napokban. Nem rósz ez a világ! A Sóbánya igazgatóságának, az Oroszhegyi, Parajdi polgármester uraknak, plébánosoknak, lelkipásztoroknak, iskola vezetőknek, és sok sok más jószándékú embernek, kell köszönetet mondani az eredményes rendezvényekért. De így a nagy nyilvánosság előtt is szeretném megköszönni a sóvidéki kollégáimnak, ezt a komoly erőfeszítést, mellyel az ünnepségeket megszervezték, és lebonyolították.  Erőfeszítésük, hiszem, hogy nem csak bennem, hanem nagyon sok kacagó gyermekszívben, és felnőttében is, a remény, a bizakodás magvait hintették el.
Szeretettel, Csaba t.