Jó dolog a család részévé válvi

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_13667974_274829086223530_2075259888299175025_o.jpgÉdesanyám még azt sem tűrte el gyakran, hogy a nagyszüleimnél étkezzünk a húgommal. Számára a család összetartó szentélye a konyha volt, és bárhogy is alakult a programunk, étkezni haza kellett menni! Ezt kikövetelte és jól is tette, mert e rohanó világban könnyen elsodródhatunk egymástól örökre, ha nem tudunk, mint család egy asztalhoz ülni! Jó dolog egyrészt a kiskertben megtermelni, másrészt gondosan bevásárolva, szeretetből hazacipelni a mindennapihoz szükségeseket. Jó dolog a család részévé válva, szüleinktől tanulva elkészíteni együtt az ünnepi ebédet, és azt, a szépen megterített asztalnál együtt elkölteni s közben nyugodtan mindent megbeszélni!

Felnőtt fejjel visszanézve, 100% meggyőződéssel mondhatom, hogy gyermekkorom leghasznosabb iskolája emberré válásomban, a legtöbbet adó tevékenység, a mindennapi élelem előállításához, annak elkészítéséhez és elfogyasztásához kötődik! Ezen tevékenységek végzése alatt nem csak táplálékhoz jutott a testem, hanem megtanultam tisztelni, szeretni szüleimet, nagyszüleimet, rokonaimat, akikkel együtt keményen dolgoztunk, ugyanakkor a becsületes munkát végezve megtanultunk egy sok - sok szakmát, olyan készségeket tanultam, melyek az életben hasznomra váltak, s mely nélkül úgy gondolom, e világban csak sodrodó falevél lennék! A létfenntartás kemény küzdelmét vállalva megtanultuk tisztelni, szeretni a drága anyaföldet, mely ha verejtékes munkával is de eltart, enni ad nekünk és végezetül megtanultuk alázattal megköszönni  a Mindenhatónak a mindennapi betevő falatot!
Örvendek, hogy abban a régi, segélyektől mentes korban nőttem fel, hogy nagyszüleim, rokonaim, édesanyám mellett megtanultam előre gondolkodva tervezni, kitartóan dolgozni, a bajban együtt sírni, a jól végzett munka gyümölcsének együtt örvendezni és ünneplőbe öltözve a templomba menve,  Teremtőnknek mindenért gyermeki szeretettel hálát adni! Végtelenül sajnálom azokat a gyermekeket, kiktől mindezt elveszik! 
Aggodalommal, 
Csaba t.  

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese és Sarolta napja van. Holnap Csaba napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus nem fecsérelte az idejét

Jézus nem fecsérelte az idejét, erejét azzal, hogy Heródesen botránkozzon, amikor az lefejeztette Keresztelő Jánost, hanem ment tovább a szeretet útján.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube