Jó dolog a család részévé válvi

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_13667974_274829086223530_2075259888299175025_o.jpgÉdesanyám még azt sem tűrte el gyakran, hogy a nagyszüleimnél étkezzünk a húgommal. Számára a család összetartó szentélye a konyha volt, és bárhogy is alakult a programunk, étkezni haza kellett menni! Ezt kikövetelte és jól is tette, mert e rohanó világban könnyen elsodródhatunk egymástól örökre, ha nem tudunk, mint család egy asztalhoz ülni! Jó dolog egyrészt a kiskertben megtermelni, másrészt gondosan bevásárolva, szeretetből hazacipelni a mindennapihoz szükségeseket. Jó dolog a család részévé válva, szüleinktől tanulva elkészíteni együtt az ünnepi ebédet, és azt, a szépen megterített asztalnál együtt elkölteni s közben nyugodtan mindent megbeszélni!

Felnőtt fejjel visszanézve, 100% meggyőződéssel mondhatom, hogy gyermekkorom leghasznosabb iskolája emberré válásomban, a legtöbbet adó tevékenység, a mindennapi élelem előállításához, annak elkészítéséhez és elfogyasztásához kötődik! Ezen tevékenységek végzése alatt nem csak táplálékhoz jutott a testem, hanem megtanultam tisztelni, szeretni szüleimet, nagyszüleimet, rokonaimat, akikkel együtt keményen dolgoztunk, ugyanakkor a becsületes munkát végezve megtanultunk egy sok - sok szakmát, olyan készségeket tanultam, melyek az életben hasznomra váltak, s mely nélkül úgy gondolom, e világban csak sodrodó falevél lennék! A létfenntartás kemény küzdelmét vállalva megtanultuk tisztelni, szeretni a drága anyaföldet, mely ha verejtékes munkával is de eltart, enni ad nekünk és végezetül megtanultuk alázattal megköszönni  a Mindenhatónak a mindennapi betevő falatot!
Örvendek, hogy abban a régi, segélyektől mentes korban nőttem fel, hogy nagyszüleim, rokonaim, édesanyám mellett megtanultam előre gondolkodva tervezni, kitartóan dolgozni, a bajban együtt sírni, a jól végzett munka gyümölcsének együtt örvendezni és ünneplőbe öltözve a templomba menve,  Teremtőnknek mindenért gyermeki szeretettel hálát adni! Végtelenül sajnálom azokat a gyermekeket, kiktől mindezt elveszik! 
Aggodalommal, 
Csaba t.  

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem abban bízom, hogy én keresem az Istent, hanem abban, hogy Isten keres engem. A kettő között lényeges különbség van. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 15. vasárnap, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Emberfia

Jézus így szólt tanítványaihoz: „Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube