Boldogság!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_0113.JPGMa sokan keresik a boldogságot, rendezvényről rendezvényre járnak, hatalmas bulikon vesznek részt, és ha nem jön össze a várva várt "repülés", akkor rásegítenek alkohollal, és különféle tudatmódosító szerekkel próbálják elérni a várva várt euforikus állapotot! A “boldogság” koldusai mindenféle eszetlen dologra vállalkoznak, a párkapcsolatokat, a különféle extrém szabadidő programokat váltogatva olyan utakra lépnek, melyek engem igazából a gonosz lélek horgára tűzött csalikra emlékeztet! 

Gyermekeink kérésére megpróbálom megfogalmazni, hogy mi is szerintem a boldogság!?
Számomra, a boldogság a jól végzett becsületes munka gyümölcse! Egy keményen megdolgozott jó jegy örömmel tölti el a szívedet! Egy megálmodott és a csendes, befelé forduló elmélkedés vajúdásának kínjaiban megszületett szép gondolat, legyen az egy tömör, szálkás vers vagy bármilyen művészi alkotás, boldoggá teszi a szerzőt! Van egy barátom, aki előtt csodálattal meghajtom a fejem, mert őt, a mesterembert boldoggá tesz a darabjaiból összerakott ősrégi motor újraszületése! A mester lehelet visszafojtva hallgatja ahogyan az élettelen vas elkezd dohogni, füstölni, és a keze alatt életre kell az oldtimer autó, hogy munkába álljon, messzire repítve bennünket, a vágyaink helyszínére juttasson! Ugyanakkor azt is látom, hogy a szépen megművelt föld, a tavaszi ragyogásban az üde zöld vetés vagy a háztájéki veteményeskert, a kultúrtáj szemet gyönyörködtet és boldoggá teszi a verejtékes munkával teremtő földművest, de azt is, ki rá tud csodálkozni Isten teremtő jóságára, ahogy a sáros földből, napfényből, ízek, zamatok kavalkádját teremtve enni ad a gyermekeinek! A napokban megálltunk egy völgyzugoly lankáira felfutó gondosan learatott tarló mellett, melyet a szépen sorjázó rendben begyűjtött szalmabálák ékesítettek. Jó volt rácsodálkozni az augusztusi ragyogásban a gondosan megművelt földre, az új kenyér ígéretét hordozó tájra!!! Folytathatnánk napestig a felsorolást, de minek, hisz a képlet mindig ugyanaz, talán a legtömörebben azt mondhatnám, hogy az igazi öröm olyan mind a víz, hiába keresed nem találod, de ha verejtékes munkával kutat ásol, akkor munkád gyümölcseként felfakad, bőségesen bugyog, oltsa szomjadat. 
Abból a boldogságból mely nem valami értelmes, becsületes munkából születik, én nem kérek, a csalással, ámítással szerzett örömben nem hiszek, mert az úgy sem oltja a szomjamat! Puskázással én is kaptam jó jegyet, de ott belül csak kaján vigyor fakadt, melyben nem volt ott a becsületes munkával szerzett győzelem boldogító, tiszta íze! A megbundázott meccs nem lesz trófea!! A szerelmet hazug módon színlelő férfi karjai között elalélhat a lány, teste a tiéd lehet, de az ő téged igazán boldoggá tevő szerelme soha! Vágyaidat önző módon kiélheted, az alkohol, a kábítószer röpke időre feldobhat, de a boldogság utáni mélyről jövő sóvárgásodat velük nem olthatod! Mert a boldogság csak ráadás az értelmes életre, nem cél, hanem Teremtőnk nagylelkű ajándéka azoknak, kik az Ő útján járva, partnerei a teremtés csodálatos művén! Isten megteremtette a világot, de velünk szeretné belakni, feldíszíteni, széppé, otthonná, csodálatossá tenni számunkra, Számára. Ezért az én boldogságom nem más, mint a gondviselő, alkotó Istennek partnerévé, családtagjává válni a világ tovább teremtésében és így a hozzánk lehajló Teremtő oldalán, testvéreinkkel a szentekkel belakni a végtelent! 
Csaba t. 
Kép: Gálospetri lányaink büszke örömmel mutatják a becsületes küzdelemben elnyert trófeát!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A nap olyan, mint a szekér agya, a sugarak a küllők, s mi ezeken elindulunk a központba, a fény felé. Az az én feladatom, hogy minél lelkiismeretesebben haladjak a magam küllőjén, a magam napsugarán. Ha mindenki ezt teszi, akkor a fény forrásánál, a szekérkerék közepénél biztosan összefutnak az útjaink. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 12. csütörtök, Gabriella napja van. Holnap Luca és Otília napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Egy Isten van

Jézus megdicsőült testén a sebhelyek is ott voltak, nem kozmetikázták át. „Isten ugyanis feltámasztotta az Urat, és hatalmával minket is feltámaszt.” [1Kor 6,14] Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube