Küzdelem a létért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_5684.JPGÜlök az erdőben, nézem a fákat, a nővényeket, látszólag minden szép, békés, nyugodt, pedig egy véres csatatéren vagyok! Itt minden, de minden küzd a létéért! Amelyik fa, bokor alul marad, az fölött a nagyra nőtt siheder fenyő kiterjeszti az ágait és a napot, a fényt magához ragadva megfojtja a lemaradó fácskákat. Itt nincs irgalom, a létért mindenkinek küzdenie kell, s az aki alul marad, az elveszik!

 
A bölcs ember kimegy az erdőre a baltával, de nem segít, nála sincs irgalom, az alulmaradt, száraz fára fejszével tör, mert tudja, hogy az jobban ég a tűzön! Tettével nem a gyengét, az elesettet segíti: "mert akinek van annak még adnak, s akinek nincs attól még azt is elveszik amiről azt gondolja, hogy az övé!"  (Mt. 13) Ilyen egyszerű, ezeket a kemény mondatokat a jóságos Jézus Krisztus mondta! 
Szeretnék minden diákot elvinni az erdőbe, hogy megmutassam, megértessem velük, hogy a lét, Isten drága ajándéka egy hatalmas kincs melyet nehéz megőrizni, kibontakoztatni, s melynek fenntartásáért küzdeni kell! Sajnos a mai világ, az egész oktatási rendszer hazudik a gyermekeinknek! A létért való küzdelem már nincs ott az iskolába, ha tanulsz, ha nem, átmész, s ha semmit nem tudsz akkor azért a tanár, a nevelő a felelős, de te ki cinikusan húzod a válladat, te nem vagy semmiért hibás! Pedig minden de minden ami az iskolában történik az rólad szól, a te bőröd megy a vásárba! Gyermekeink Magyarországon voltak táborba, vetélkedőn vettek részt, és mindenki érmet kapott. Rákérdeztem, ti ilyen jók voltatok? Nem, jött a válasz, ott mi is, de mindenki kapott egy érmet, még az is aki nem volt a pályán! Mit is mondhatok.... ?! 
Volt egy lányunk, a szülei kivették mikor V-dik osztályos volt, kellett a pénz szivarra, az a kevés támogatás mit az állam ad a gyermek után, és így a gyermek visszakerült az utcára. Erdélyben a hatóságok csak a hálóban halásznak, az otthonainkat ellenőrzik, az utcán ténfergő gyermekekkel senki nem törődik, így ez a kislány az úton felnőtt, ma négy gyermeke van négy férfitől! Ő sem küldi a gyermekeit az iskolába, kell a pénz szivarra....  Mit tehetnék? Csak azon tudok segíteni ki írásban kéri a segítségünket, és csak akkor ha ehhez sok - sok hatóságtól szerzek pecsétes papírt! Igen, nehéz kimondani, de Romániában közel annyi analfabéta van, mind egész Európában! 
Szeretném gyermekem ha beléd hasítana  a félelem, léted veszélyben van, küzdened, tanulnod kell! Képezned kell magadat, mert - átvitt értelemben - minden egyes iskola egy úszó iskola, és egészen biztos, hogy te is vízbe kerülsz, mély vízbe, hatalmas ragadozók közé, ahol ha nem tudsz úszni akkor belőled csak zsákmány lesz! Az egyik lányunk érettségi után néhány évvel megkeresett és azt mondta, hogy szeretne felpofozni! Ugyan vajon miért, kérdeztem tőle megszeppenve? Mert a papbácsi nem mondotta el, hogy ilyen sok rossz ember van a világon, kiáltotta a szemembe a csodaszép lányom, a könnyeivel küszködve! Te is jól tudod - válaszoltam neki -, hogy milyen sokszor mondtam, Jézus örökérvényű szavait: "Ellenségetek az ördög, mint ordító oroszlán jár körül és azt keresi, hogy kit falhat fel!" (Péter I,5) Igen, ezt mondta a Csaba testvér, de én álmomban sem gondoltam, hogy ilyen nehéz tisztán, becsületesen talpon maradni ebben a világban! A hunyadi nyomornegyedben beszéltem egy fiúval aki szomorúan mondta, hogy azok a gyermekek, kik nem kerülnek be az atya intézeteibe, azok már 18 év előtt legalább egyszer megjárják a börtönt!! 
Ne hazudjunk a gyermekeinknek, egy nehéz, veszélyes kór jön, melyben ha nem tudnak saját lábukon megállni, akkor elfognak bukni és elfognak pusztulni! Tanítsuk meg gyermekeinket becsületes munkával szülőföldjükön szellemi, lelki, fizikai adottságaikat felhasználva megélni, iskoláinknak ez az egyetlen célja!!
Szeretettel, 
Csaba t.  

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A hivatások között nincs rangsor: nem mondhatjuk, hogy ez értékesebb, emez pedig kevésbé az. A kertben sokféle virág van, mindenik a maga színes szirmaival, csodás illatával dicséri az Istent.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 29. péntek, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Minél inkább élő az Egyház...

Minél inkább élő az Egyház, annál inkább közösség, annál inkább katolikus.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube