Másodszor hozza el a Karácsony üzenetét a Csillagbörtönbe Böjte Atya

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_bojteszeged.jpgBöjte Csaba ferences rendi szerzetes tart lelkiségi napot december 9-én, délelőtt 11.00 órától a Szegedi Fegyház és Börtön Szent Jobb Lator Kápolnájában az intézet dolgozóinak és az elítélteknek.

Nagyon sokan, közel húszezer ember rácsok mögött várja az idén a karácsonyt!! Imádkozzunk a fogvatartottakért!! 
Kérjük tisztelettel az államelnököket, magyarországon, de a világ más országaiban is, hogy éljenek ideig - óráig kapott hatalmukkal, és az irgalmasság szentévének a végén, karácsony előtt hirdessenek nagylelkűen amnesztiát azoknak az elítélteknek, raboknak, akik a megfelelő szakemberek szerint nem jelentenek előre látható módon veszélyt a társadalmunkra! A gyűlölettől, haragtól torzult nagycsaládunkat, népünket öltöztessük irgalmas szeretettel a kiengesztelődés szép ruhájába az adventi várakozásban! 
Öltsük magunkra bizalommal az irgalmasságot, a szentek ragyogó viseletét mely nemcsak megvéd, de meglévő csúf sebeinket be is gyógyítja! Az irgalmas szeretet úgy óv, hogy közben gyógyít, s nemcsak engem, hanem a társadalmunk bűntől roncsolt szövetét is! Irgalom nélkül nincs bocsánat, nincs élet, tanítja az Egyház ősidők óta! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tart lelkiségi napot december 9-én, délelőtt 11.00 órától a Szegedi Fegyház és Börtön Szent Jobb Lator Kápolnájában az intézet dolgozóinak és az elítélteknek.
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója legutóbb öt éve volt az intézetben. Akkor saját életéből hozott példákat arra, hogy akarattal és elszántsággal még a kilátástalanságból is talpra lehet állni.
Elmondta, hogy mindig abból születnek a sikeres dolgok, ha kitartóan harcolunk értük, hiszen a ma már több mint kétezer ötszáz árva gyerekről gondoskodó szervezetet Romániában, szinte a semmiből hozták létre. Az elítéltek a december 9-i találkozóra tartós élelmiszert gyűjtöttek a dévai árváknak, amelyet ünnepélyes keretek között adnak át a szerzetesnek. A fotók 2011-ben, Böjte atya első Csillagbörtönbéli látogatásakor készültek.
www.bv.gov.hu