Jézus nagysága

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_fullsizeoutput_46c.jpegSokszor elgondolkodtam, ha Jézus Krisztus a galileai tenger partján nem szólítja meg Simont és nem kéredzkedik be a hajójába, az életébe, hogy ott csodát téve megtöltse azt reménnyel, egy új világ ígéretével, vajon ebből a halászból lett volna apostol, az egy-két milliárd embert számláló világban az egyház első vezetője?

Jézus nagysága, hogy nem fogadja el azt a tényt, amit mi oly gyakran hangoztatunk: ilyen vagyok, csak ennyit tudok, sajnos én erre vagyok képes. Ő nemcsak mondja, hogy múld felül önmagad, mellette az emberek felnőnek, kibontakoznak, óriások lesznek. Nemcsak Simonból lesz Szent Péter, Saul meg Szent Pál, hanem mindenki jobb, tisztább, szentebb lesz a Vele való találkozástól. Jézus Krisztus élete, tanítása minden pedagógusnak nemcsak a bibliája, hanem legfőbb módszertani kézikönyve is kell, hogy legyen! Jézusnak sikerül az emberből kiszeretni a jót, az igazat, a boldogot, a szentet. Mindegy, hogy ki milyen sebbel, fájdalommal, sértődéssel, bűnnel áll előtte, Neki mindenkihez van gyógyító, tovább vivő, életet adó, jó szava.
Jézus Pedagógus egyszerű szavakkal oktat, nevel! Ő a Tanító, számára nincs lehetetlen helyzet, megoldhatatlan probléma, végérvényesen elrontott élet. Mária Magdolnából, a garadai ördöngösből, a bűnös Zakeusból, minden eldobott kőből, Jézus irgalmas szeretetével, szegletkő lesz! Az emberek mellette szentté válnak és évezredekre, ma is, mint ember-katedrálisok ott magasodnak előttünk, mert Jézus tanítványai lettek. 
A keresztény pedagógus hiszi, hogy a töpörödött kis magban ott van a csodaszép virág, a fonom gyümölcsöt termő fa, és azt is tudja, hogy a türelmes szeretet, a határtalan irgalom, és a kitartó jóság mindig meghozza a maga gyümölcsét!!
Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 4. szombat, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az egyházi emberek

Az egyházi emberek vétkei vajon nem az Egyház vétkei?
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube