Mindenki és minden valaki másért van

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_81184512_3410509492324042_7284948653586776064_o.jpg"Én vagyok az ÉLET!" Jn 14,16 - Jézus azonosítja magát minden élőlénnyel... Ha lehajolsz jóságosan egy élőlényhez, Istenhez hajolsz le! Tisztelni, szeretni kell minden élőlényt, bármilyen formában is áll előttünk!

Gyerekkoromban egy húsvét előtt nagyapám a kezembe adott egy kést és arra biztatott, hogy a húsvéti bárányt vágjam le... Ijedten kérdeztem, hogy: - Nagytata miért én vágjam le ezt az állatot? -Azért, - válaszolta - hogy tudd megbecsülni az asztalon lévő táplálékot, hogy férfi légy és megértsd egy életre, hogy azért a falat ételért, ami a tányérodban van, azért meghalt egy növény, egy állat! Azóta tisztelem a tányéron előttem lévő élelmet, nem pazarlok és minden táplálkozás előtt imádkozom! Étkezés előtt nem csak Istennek köszönöm meg a betevő falatot, de az értem feláldozott életért is alázattal köszönetet mondok!
Mindenki és minden valaki másért van, életünk célját önmagunkon kívül találjuk meg! Én is odaadom az életemet a gyermekekért, családomért, és a gyermekek el is veszik az életemet, így ők értelmet adnak a létezésemnek... Ugyanígy a haszonállatok létének értelmet ad a sorsszerű haláluk... Értelmetlenül bántani senkit, semmit nem szabad, de a létezőnek az élete célját beteljesíteni nem bűn! A szeretetből meghozott életáldozat értelmet ad földi létünknek!
Mások áldozatát tisztelettel elfogadva, magunk is nagylelkűen áldozattá válva éljük életünket, mert "nagyobb szeretete senkinek nincs, mint ki életét adja övéiért!" Jn 15,
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Lelki értelemben is igaz, hogy „a szülő csak az asztalt tudja megteríteni, de a gyermeknek magának kell kinyújtani a kezét az asztalon lévő táplálék után, ő dönt arról, hogy abból mit és mennyit vesz magához.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 15. péntek, Lóránt és Loránd napja van. Holnap Gusztáv napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit hoz a holnap? 1/2

Ezer és ezer milliárd euró van egy-egy kapzsi bank megmentésére, és ennek a hétgyerekes családnak a megmentésére elmehetek én Isten nevében koldulni?!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube