Mindenki és minden valaki másért van

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_81184512_3410509492324042_7284948653586776064_o.jpg"Én vagyok az ÉLET!" Jn 14,16 - Jézus azonosítja magát minden élőlénnyel... Ha lehajolsz jóságosan egy élőlényhez, Istenhez hajolsz le! Tisztelni, szeretni kell minden élőlényt, bármilyen formában is áll előttünk!

Gyerekkoromban egy húsvét előtt nagyapám a kezembe adott egy kést és arra biztatott, hogy a húsvéti bárányt vágjam le... Ijedten kérdeztem, hogy: - Nagytata miért én vágjam le ezt az állatot? -Azért, - válaszolta - hogy tudd megbecsülni az asztalon lévő táplálékot, hogy férfi légy és megértsd egy életre, hogy azért a falat ételért, ami a tányérodban van, azért meghalt egy növény, egy állat! Azóta tisztelem a tányéron előttem lévő élelmet, nem pazarlok és minden táplálkozás előtt imádkozom! Étkezés előtt nem csak Istennek köszönöm meg a betevő falatot, de az értem feláldozott életért is alázattal köszönetet mondok!
Mindenki és minden valaki másért van, életünk célját önmagunkon kívül találjuk meg! Én is odaadom az életemet a gyermekekért, családomért, és a gyermekek el is veszik az életemet, így ők értelmet adnak a létezésemnek... Ugyanígy a haszonállatok létének értelmet ad a sorsszerű haláluk... Értelmetlenül bántani senkit, semmit nem szabad, de a létezőnek az élete célját beteljesíteni nem bűn! A szeretetből meghozott életáldozat értelmet ad földi létünknek!
Mások áldozatát tisztelettel elfogadva, magunk is nagylelkűen áldozattá válva éljük életünket, mert "nagyobb szeretete senkinek nincs, mint ki életét adja övéiért!" Jn 15,
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube