ISTEN ADTA...ISTEN VESZI EL...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Mualkotas_82175938_2746464635429137_6677108440722046976_o.jpgA közvetlen eutanázia – amikor egy terhessé, feleslegessé vált élettől akarnak megszabadulni, ezért valamilyen orvosi beavatkozással, gyógyszerrel véget vetnek neki – elfogadhatatlan.

Ebben az esetben is fontos, hogy az emberi méltóság biztosításához szükséges ellátásokat: a lélegeztetést, a folyadékkal és élelmiszerrel történő táplálást megkapja a beteg, amennyiben ez a szenvedéseit nem fokozza.
A közvetlen eutanázia, „kegyes halál” gondolatát azok az emberek fogadják el és terjesztik, akik számára a szenvedés, az improduktív élet felesleges rossz. Lehet, hogy elméletileg jót akarnak, de gyakorlatilag megfosztják a beteget attól a lehetőségtől, hogy rendezze Istennel és embertársaival a kapcsolatát, hogy megtisztuljon.
A másik problémát abban látom, hogy a komoly, elkötelezett családi kapcsolatok hiánya miatt az elesettségben nincs kire támaszkodni. Régen a nagycsaládban nem volt ez kérdéses, ha valakinek segítségre volt szüksége – akár a gyermekágynál, akár a betegágynál –, mindig volt valaki, aki gondoskodott róla.
Az önzés, a kizárólag a saját boldogulásunk keresése, a „csak magamnak terítek asztalt” szemlélete miatt egyre magányosabbá válnak az emberek, és szélsőséges helyzetben inkább a halált választják, mint hogy gyermekeik, családjuk szerető karjára támaszkodva, méltósággal viseljék a megpróbáltatásokat.
Ha az eutanázia elfogadottá válik, a beteg nyomást érezheti magán, hogy mielőbb ki kell mondania az „igent” saját megöletésére, mert környezetének és a társadalomnak egyre inkább terhére válik. Ha ezen a téren engedünk, csúszós lejtőre lépünk, ahol már nem lehet megállni.
Csaba testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube