Imanap az Emberiségért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_97549757_1799064300235426_4102276238259781632_o.jpg2020. május 14-én Ferenc pápa arra kér, hogy ezt a napot bűnbánati, engesztelő napként éljük meg! Így fogalmaz: "Világunk nagy veszéllyel néz most szembe. A koronavírus által okozott világjárvány terjedése milliók életét és megélhetését fenyegeti. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a helyzetben is Istennél kereshetünk, kérhetünk oltalmat és menedéket."

Egészen biztos, hogy ő ott Rómában, oly sok információ birtokában világosan látja, hogy milyen nagy a baj és ezért is hív és kér mindannyiunkat, hogy vele együtt imádkozzunk e mindannyiunk életére kiható események kapcsán!
Ezen az imanapon önmagunkért, és az egész emberiségért fordulunk bizalommal teremtő Istenünkhöz, és hittel kérjük, hogy szabadítson meg bennünket a vírustól és mindazoktól a gazdasági, politikai, társadalmi gondoktól, bajoktól, melyet e ragály hozott felszínre az életünkbe!
Az imanap elkezdése előtt csendesedjünk el, bűnbánó szívvel nézzünk szembe saját hibáinkkal, vétkeinkkel és mindenek előtt bocsánatot kérve engesztelődjünk ki Istenünkkel és felebarátainkkal! Mennyei Atyánk ismer bennünket, egészen biztos, ha a gazdag ifjú bizalmával fordulunk hozzá, akkor megbocsájt és segíteni fog, hogy testvéreinkkel is kiengesztelődjünk! Az imádság házába ne hurcoljuk magunkkal bűneinket, sérelmeinket, haragtól, gyűlölettől megtisztult szívvel lépjünk a Szentháromság színe elé!
Isten előtt minden szívből jövő imádság kedves. Olvassuk a Szentírást, mondjuk az egyház hivatalos imáit, a zsolozsmát, a rózsafüzért, a szép litániákat egyedül, vagy ha lehet kisebb közösségekben, az előírásokat figyelembe véve! Egyházi énekeinket használjuk bizalommal! Bátran nyúljunk őseink által megfogalmazott és évszázadok alatt a használatban megszentelt liturgia szövegeihez, ahogyan ezek a szent szövegek az elmúlt korok embereit a jó Istenhez vezették, ugyanúgy nekünk is jó szolgálatunkra lesznek!
Imádságainkat jó ha böjttel, virrasztással, önmegtagadásokkal egészítjük ki. Bármi lehet önmegtagadás, amit szeretetből vállalunk, édességek, finom ételek fogyasztásáról való lemondás, a kávétól, alkoholos italtól való tartózkodás. Kerüljük a fölösleges beszédet, még ha az nem is bántó, kétértelmű, mert az segít az összeszedett imádságban! Olvashatunk lelki könyveket, megnézhetünk egy komoly filmet, Istennek hála az interneten is sok értékes dolog áll a rendelkezésünkre!
2020 május 14, elkezdődött egy sorsfordító nap! Gyertek imádkozzunk testi, lelki egészségünkért, a mi magunk és a világunk gyógyulásáért! Imádkozzunk, hogy áldott békében élhessünk a Szentháromsággal, egymással és a bennünket befogadó, hordozó természettel, az egész teremtett világgal!
Térdre borulva, 
Csaba t.
Kép: Dévai gyerekekkel Isten oltáránál

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 3. csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube