Imanap az Emberiségért!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_97549757_1799064300235426_4102276238259781632_o.jpg2020. május 14-én Ferenc pápa arra kér, hogy ezt a napot bűnbánati, engesztelő napként éljük meg! Így fogalmaz: "Világunk nagy veszéllyel néz most szembe. A koronavírus által okozott világjárvány terjedése milliók életét és megélhetését fenyegeti. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a helyzetben is Istennél kereshetünk, kérhetünk oltalmat és menedéket."

Egészen biztos, hogy ő ott Rómában, oly sok információ birtokában világosan látja, hogy milyen nagy a baj és ezért is hív és kér mindannyiunkat, hogy vele együtt imádkozzunk e mindannyiunk életére kiható események kapcsán!
Ezen az imanapon önmagunkért, és az egész emberiségért fordulunk bizalommal teremtő Istenünkhöz, és hittel kérjük, hogy szabadítson meg bennünket a vírustól és mindazoktól a gazdasági, politikai, társadalmi gondoktól, bajoktól, melyet e ragály hozott felszínre az életünkbe!
Az imanap elkezdése előtt csendesedjünk el, bűnbánó szívvel nézzünk szembe saját hibáinkkal, vétkeinkkel és mindenek előtt bocsánatot kérve engesztelődjünk ki Istenünkkel és felebarátainkkal! Mennyei Atyánk ismer bennünket, egészen biztos, ha a gazdag ifjú bizalmával fordulunk hozzá, akkor megbocsájt és segíteni fog, hogy testvéreinkkel is kiengesztelődjünk! Az imádság házába ne hurcoljuk magunkkal bűneinket, sérelmeinket, haragtól, gyűlölettől megtisztult szívvel lépjünk a Szentháromság színe elé!
Isten előtt minden szívből jövő imádság kedves. Olvassuk a Szentírást, mondjuk az egyház hivatalos imáit, a zsolozsmát, a rózsafüzért, a szép litániákat egyedül, vagy ha lehet kisebb közösségekben, az előírásokat figyelembe véve! Egyházi énekeinket használjuk bizalommal! Bátran nyúljunk őseink által megfogalmazott és évszázadok alatt a használatban megszentelt liturgia szövegeihez, ahogyan ezek a szent szövegek az elmúlt korok embereit a jó Istenhez vezették, ugyanúgy nekünk is jó szolgálatunkra lesznek!
Imádságainkat jó ha böjttel, virrasztással, önmegtagadásokkal egészítjük ki. Bármi lehet önmegtagadás, amit szeretetből vállalunk, édességek, finom ételek fogyasztásáról való lemondás, a kávétól, alkoholos italtól való tartózkodás. Kerüljük a fölösleges beszédet, még ha az nem is bántó, kétértelmű, mert az segít az összeszedett imádságban! Olvashatunk lelki könyveket, megnézhetünk egy komoly filmet, Istennek hála az interneten is sok értékes dolog áll a rendelkezésünkre!
2020 május 14, elkezdődött egy sorsfordító nap! Gyertek imádkozzunk testi, lelki egészségünkért, a mi magunk és a világunk gyógyulásáért! Imádkozzunk, hogy áldott békében élhessünk a Szentháromsággal, egymással és a bennünket befogadó, hordozó természettel, az egész teremtett világgal!
Térdre borulva, 
Csaba t.
Kép: Dévai gyerekekkel Isten oltáránál

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ördög nem valami füstös, kénköves, patás, szarvas lény, akit könnyedén felismerhetünk. Nincs keze, nyelve, nem tud megütni, nem tud rosszat mondani, de megtesz mindent, hogy mi mondjunk rosszat, mi okozzunk fájdalmat, hogy egymást bántsuk és szomorúvá tegyük, elrontsuk Isten szép álmát, szép ajándékait széttapossuk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Legyetek hát állhatatosak..

Krisztusban a teljes kinyilatkoztatás megtörtént, de a Szentírásban nincs benne Jézus összes szava.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube