Isten Lelke vezeti ma is az Ő népét!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_79037591_3934513989923587_117380678810599424_o.jpgJézus korában, a római császár magát csalatkozhatatlan Istennek tartotta, és hatalommal, erővel vezette a birodalmát! A hatalmas birodalomban a fentről jött parancsolatokat mindenkinek gondolkodás nélkül teljesíteni kellett! Ebben a korban élt Jézus, és Ő tudatosan létrehoz egy olyan közösséget, melynek minden tagja elcsendesedve imádkozik, és várja a Szentlélek megvilágosodó kiáradását, aki majd mindenre megtanít minket!

Pünkösd lángja nemcsak Szent Pétert érinti meg, hanem akik ott vannak, mindannyian elkezdenek egymás szavába vágva hangosan imádkozni, énekelni! Itt nem egy hatalomhoz jutott főnök mondja meg a tutit, hogy pénzért ki mit is csináljon, hanem a Lélek ragyogja be az apostolok életét, vezeti megállítathatatlanul a keresztényeket a szolgáló szeretet útján! Ez egy olthatatlan tűz, melynek fényében az emberek útra kelnek, elindulnak, jó kedvvel, örömmel, Magnificatot énekelve Isten akaratát valóra váltani, akárcsak a názáreti Mária! Ott lobog a pünkösdi szabad Lélek a keresztényekben, és hiába próbálta háromszáz éven keresztül az akkori világ csúcshatalma elhallgattatni a legkegyetlenebb eszközökkel, mert az emberek a Lélek ösztönzésére mennek feltartózhatatlanul a szolgáló szeretet útján! Mondhat amit akar a hatalom, nem állnak be a császárok, diktátorok által kirendelt sorba! Isten Lelke szabadon vezette és vezeti ma is a világ népeit! A pünkösdi csoda nem ért véget és nem is fog véget érni, míg Isten gyönyörű országa fel nem épül mindannyiunk örömére!
A Szentlélekkel találkozni azt jelenti, hogy visszavonulsz a lelkiismeret szentélyébe, oda, ahol az ég a földdel összeér, és imádságos csendben fürkészed a benned is működő Lélek akaratát!
Mire indít az Isten? Legtisztább, legszebb vágyad, mi lelkedben megfogalmazódik, melyet újból és újból egyre világosabban halassz, az a Lélek szava! S mikor már tisztán, világosan tudod, hogy mit is kell tenned, akkor állj neki és erős akaratoddal feltartóztathatatlanul váltsd valóra, a felismert jót! Mivel Isten útján jársz, a csodák földjére fogsz lépni, és ez hitedet a benned dolgozó Lélekben elmélyíti!
Szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 13. hétfő, Jenő napja van. Holnap Örs és Stella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az inkvizíció kialakulása

Az inkvizíció kialakulása a XII. századra tehető, és kezdetben azok ellen irányult, akik a társadalom alapvető értékeit, létalapját erőszakosan támadták, például a házasságot, a családot, az államot, némelyek egymást is megölték, hogy bizonyítsák a lélekvándorlásba vetett hitüket.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube