Nevelőkért imádkozunk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_104422365_1829230163885506_6152520494601289665_n.jpgNevelőkért imádkozunk, hogy az árvaházban, ne maradjanak árvák a gyermekeink!!

Zűrzavaros, kiszámíthatatlan világban sodródtunk! Mit hoz a holnap? Tanácstalanok vagyunk! Magam kis életét e nagy felfordulásban hogyan is alakítsam, mikor még a nagyhatalmak sem tudják, hogy holnap mit és hogyan döntenek!? 
Jézus Krisztus egyetlen parancsot adott, a szeretet parancsát! Bármi is történik körülöttünk, kezdjünk el önmagunkban békét teremtve szeretni! Isten a szeretet útján járó igazakat kereste Ábrahám korában Szodomában, Gomora földjén is! Teremtőnk, hiszem, hogy nem zavarodottságunkat, félelmeinket nézi, hanem azt, hogy ott ahol élünk, a körülöttünk lévő legkisebbek felé mennyi önzetlenül szeretetet árasztunk magunkból! 
Istennek hála, jóságos igazak ma is vannak közöttünk! A mindig mosolygós, kedves Zirig Tünde egy ilyen ember! Felvidéken, mint tanítónéni dolgozott hosszú ideig, de a tavaly kivett egy év fizetetlen szabadságot és eljött Dévára önkéntesnek! Szeretettel, nagy szakértelemmel elvállalt egy szociális családot, 8 lányt, és egy éven keresztül, - úgy ahogy ígérte, - a kicsinyekhez lehajló türelemmel, jósággal nevelte a gyermekeinket! Déván sem a gyermekek, sem a kollégák nem angyalok, egy ilyen nagy házban mindig vannak gondok, amikben meg lehet botlani, amiért ítélkezni, civakodni lehet, de a kedves Tünde nevelőnénit én, - az elmúlt hosszú évben - minden találkozásunkkor mosolyogva, a szolgáló szeretet útján találtam! Nem marasztalta el sem a gyerekeket, sem a kollégákat, sem a lakáskörülményeket vagy az ellátást, mert őt nem ítélő bírónak, hanem a szeretet angyalának jött közénk a Teremtőnk nevében! 
Kedves Tünde tanítónő és a hozzá hasonló igaz emberek viszik mosolyogva a hátukon a világunkat, az önzés mindent elborító hullámverésében! Szomorú szívvel búcsúzunk tőle, a lányai, bárhogy is ígéri, hogy majd megfogja látogatni őket, vigasztalanok. Imádkozom, hogy küldjön Isten hozzá hasonló nagylelkű embereket az árva gyermekeink mellé, olyanokat, akik nem a hiányosságokat, a gyermekek csintalanságát ítélik el, hanem akik anyai, apai jósággal a felmerülő gondokat napról-napra megoldják, villanyoltás után mosolyogva helyreteszik a szétszórva maradó kis cipőcskéket! Nagy szükségünk van nevelőkre, mert lassan elfogynak azok a nők és férfiak, akik odaadó szeretettel befogadják az életükbe a bajban lévő gyerekeket! Kérlek imádkozzatok hogy az árvaházban ne maradjanak újból árvák a gyermekeink!!
Csaba t.
Kép: Tünde nevelőnő a kép közepén karján az egyik gyermeke.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube