Az első pofon...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_117816802_1889199281221927_3780389161080535447_n.jpgA koronavírus bezárta a gyermekeinket az otthonba! Sajnos nem mehetünk táborokba, előadó turnéra, missziós útra, de még a kirándulások is bajosak! Így mi mást tehetünk, szerveztünk magunknak házi táborokat, sokfélét... például sakk tábort többet is, meg boksz táborokat is. 

A gyergyószentmiklósi Huszár Árpád vezetésével most zajlott le Déván egy ökölvívó tábor! Minden reggel 6,30-kor kezdődött az edzés, 90 perc, és délután ezt újból megismételték, csak azért, hogy ne legyen senkinek izomláza! A tábor végén azok akik nagyon akartak, még boksz kesztyűt is húzhattak - ahogy e kis filmben is látható - és beléphettek a ringbe! Boksz.... 2X1 perc ízelítőnek bőven elég volt! Jó látni, hogy a Szent Ferenc Alapítvány gyerekei nem anyámasszony katonái! 
A létért küzdeni kell, és e küzdelem sokszor a pofonok földjére vezeti az embert, így nem árt ha megtapasztalja a fiatal, hogy milyen ha kesztyűs kézzel bánnak vele! Igaza van az LGT-nek: "az első pofon a legnagyobb, a többit lassan megszokod! A fájdalmaktól, a kudarcoktól sajnos nem tudom egy életen keresztül mindig megvédeni a gyerekeinket, ezért meg kell tanítanunk elviselni azokat és ott is eredményeket elérni, ahol mások egészen mást akarnak! Jó ha a felnövekvő generáció megtanulja - és nem csak elméleti síkon - uralni az indulatokat, a félelmeket, a bennük lévő agresszív hajlamokat,  valós kihívások közepette!
Lehet a boksz miatt engem szapulni, de vállalom, mert úgy tartom, hogy ez a sport sok mindenre megtanítja, felkészíti a fiatalokat, olyan dolgokra is, amiket az iskolapadban üldögélve soha nem fognak megérteni! A ring sajnos  sokkal jobban hasonlít ahhoz a világhoz mely rájuk vár, melybe - ha tetszik, ha nem - nekik is ki kell lépni, mint az a "mamahotel" hol mostanában üldögélnek! 
Gyermekeimért imádkozva, nekik a legjobbat akarva, szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ha egy labirintusban bolyongunk, nagyon fontos, hogy odakiabáljuk a többieknek, merre van a kivezető út. Én meg vagyok győződve arról, hogy bár vannak más kiutak is, de az Egyházunk által mutatott út biztosan elvezet az örök életre. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 29. csütörtök, Nárcisz napja van. Holnap Alfonz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Döntéseink

Szent Ferenc nyolcszáz évvel ezelőtt élt, és áldjuk emlékét. Az a gátlástalan osztályharc, amit Marx és Lenin szabadított ránk, még ma is szedi áldozatait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube