Békéért imádkozom

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_93419756_1770904803051376_5009407828352303104_o.jpgA mai Evangéliumi rész olvasva a városokra, a templomokra gondolok szorongva: 

"Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak.” Lk 21,5
Uram, a kórház csendjében békéért imádkozom. Tudom, hogy te aki Szent Fiadat feláldoztad értünk, soha nem fogsz elítélni bennünket, de azt is tudom, hogy az emberi butaság, kapzsi önzőség, a bűn nem kegyelmez senkinek. Igen, mi nem a te isteni igazságosságod miatt szenvedünk, hanem azért mert letértünk a szeretet, a párbeszéd, a kitartó, becsületes munka útjáról és ilyenkor, mint az útpályát elhagyó autó csapódunk az árokba!
Magunk erejéből nem látjuk a kiutat, de bízunk Benned, mert a bölcs atyai szív már sokszor mutatott gondoskodó jósággal továbbvezető utat gyermekeiek! Adventre készülve arra kérlek, hogy harmatozz bölcsességet, nyugalmat, kompromisszumra való készséget e megbolydult világba! Segíts bennünket papjaidat, hogy ne temessük gyászolva e világot, hanem rád hallgatva, prófétai bátorsággal utat mutassunk a sodródó testvéreinknek! Adj igaz és bölcs szavakat a tanárok, politikusok, orvosok, közírók szájába, hogy nyugalmat, a remény lángját hordozzuk nap mint nap, különösképpen a gyermekek és az idősek körében! Sajnos sokan félnek kimenni, félnek bárkivel is találkozni, és ez a folyamatos szorongás, iszony darabokra szedi az életünket!
Karácsonykor te mertél közénk jönni, nem féltél velünk egy asztalhoz ülni. Adventre készülve, ezt a bizalmat, ezt a bátorságot kérem alázattal, mindannyiunk számára Istenem! Erősíts meg bennünket a hitben, reményben és az életünknek értelmet adó szent szeretetben!
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bennünk lévő életerő, a tisztaság, a jóság iránti vágy ha nem találja a végtelenbe torkolló medrét, akkor parttalanul szétfolyik, fájdalmat, céltalan pusztulást okoz. A bűnbánat lényege, hogy rátalálok önmagam medrére, és a bűn gátjait áttépve nyugodtan, szabadon hömpölyögve elindulok a végtelen tenger felé, nagy hajókat hordozva hátamon, kenyeret adó malmokat hajtva. Szívemből életadó forrás fakad, s létem kis patakja a szorgalmas napjaimtól duzzadva, békésen Isten irgalmasságának tengere felé folyik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 27. szerda, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 4/7

Eljött az az idő, amikor az emberek szennyesét sokkal nehezebb elrejteni, mint régebben, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbak vagyunk, hanem a tisztulás újabb állomásához értünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube