Gyermekeink által kötött rózsafüzérbe kapaszkodva

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_128567655_2000308530111001_2367888296011134190_n.jpgAz idős ferences szerzetesek a hét tizedes rózsafüzér titkait szokták elmélkedni!! A titkok az Örömről szólnak! A kórházból szabadulva, a gyermekeink által kötött rózsafüzérbe kapaszkodva ezért én is ezt imádkozom! Szeretettel biztatlak gyertek egy titkot mondjunk el együtt!

Csaba t.
A bevezető három Üdvözlégyre:
1. aki hitünket növelje;
2. aki reményünket erősítse;
3. aki szeretetünket tökéletesítse.
A HÉT TIZED TITKAI
1. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, A SZENTLÉLEKTŐL ÖRÖMMEL FOGANTÁL. A Szűzanyától megtanulom, hogy állandóan belső összeszedettségben éljek, minden pillanatban nyitottan a Szentlélek működésére, aki bennem is Krisztust akarja kialakítani. Azt is megtanulhatom az Úr Szolgálójától, a názáreti Máriától, hogy feltétel nélkül igent kell mondani Istennek.
2. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, ERZSÉBETET LÁTOGATVA ÖRÖMMEL HORDOZTÁL. Szűz Mária a Szentlélektől tanul meg szeretni feltétel nélkül, ingyenesen, minden számítás nélkül. Ne azt keressem, hogy én szeretve legyek, hanem hogy szerethessek. A szere tetnek pedig a legszebb neve a szolgálat.
3. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, ÖRÖMMEL E VILÁGRA SZÜLTÉL. A betlehemi születés titkában szemléld a kegyelmi születést! Jézusnak meg kell születnie bennünk: „Anyja akkor leszünk, amikor a szeretet és a tiszta és őszinte lelkiismeret által tiszta szívben és lélekben hordozzuk őt és szent cselekvéssel világra szüljük őt."
4. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, A HÁROM KIRÁLYNAK IMÁDÁSRA ÖRÖMMEL BEMUTATTÁL. Mi már nem arannyal, tömjénnel és mirhával hódolunk Krisztus Király előtt, hanem hittel, reménnyel és szeretettel.
5. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, A TEMPLOMBAN ÖRÖMMEL MEGTALÁLTÁL. Mária nem értette Jézust, de szívébe véste szavait, és el-elgondolkodott rajtuk. Istent nem megérteni kell, hanem elfogadni, mérhetetlen titkaival együtt.
6. KIT TE, SZEPLŐTELEN SZŰZ, MIDŐN HALOTTAIBÓL FÖLTÁMADOTT, LEGELŐSZÖR ÖRÖMMEL LÁTTÁL. Hitben való látásról van itt szó. A Szűzanya hite maradt egyedül töretlen a keresztfa alatt. János látta a lepleket, amelyeket előbb Péter látott, és hitt, vagyis még a megjelenés előtt kapta a hitben való látás kegyelmét. Ezt a kegyelmet kapta a Szűzanya, és mindazok részesülnek benne, akiket gyermekéül fogadott a kereszt alatt.
7. KI TÉGED, SZEPLŐTELEN SZŰZ, ÖRÖMMEL FÖLVETT A MENNYBE, ÉS AZ ÉG ÉS A FÖLD KIRÁLYNÉJÁVÁ KORONÁZOTT. „Légy hű mindhalálig, és életet adok neked győzelmi koszorúul” – ígéri az Úr Jézus minden megkeresztelt hívőnek (Jel 2,10). A Szűzanyát földi élete befejezése után Isten testestül lelkestül fölvette a Szentháromság életébe az Úr Jézus halálának és feltámadásának érdeméből. Ez az én jövőm is. A szentháromságos Isten az én örök életem!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bűn olyan, mint egy gát, amely elállja a kis patak futását a végtelen tenger felé. Ettől a víz kavarog, örvénylik, medréből kiáradva könnyen katasztrófát okozhat, sok életet, értéket elpusztíthat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 26. kedd, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 3/7

Mondják, milyen sok abortusz és válás van manapság.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube