Szeretettel a jó példákat követve

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_herceganitaaajandek.jpgAdventi házi feladat mindannyiunk számára az otthonainkat szépen kitakarítani, és ízlésesen  feldíszíteni! 

Ugyanezt kell tegyük a szívünkkel is, bűnbánatban mossuk tisztára életünket és a jó cselekedetek által díszítsük fel,  tegyük kedves otthonná bensőnket a drága betlehemi kisded számára.
Krisztus nem csak a múltban, hanem ma akar megszületni a mi életünkben!
Szeretettel a jó példákat követve, 
Csaba t. 
Hamarosan indul az „Adni öröm!” akció – Herczegh Anita: A járvány miatt több segítségre van szükség
December 16-án kezdődik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a SPAR üzlethálózat közös adventi adománygyűjtése. Az „Adni öröm!” akció keretében a járványhelyzetben adománykártyák vásárlásával nyújtható támogatás. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete az akció támogatására szólított fel december 11-én az MMSZ pátyi intézményében.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi intézménye ad helyet többek között a megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő embereket foglalkoztató teaműhelynek. Az adventi készülődés idején ajándékcsomagolás zajlik a műhelyben. Az egyik asztalnál nagy csomagok készülnek, bennük többek között a pátyi, ugyancsak fogyatékkal élőket foglalkoztató kerámiaműhely kézműves karácsonyfája, a szeretetszolgálat karácsonyi teája és legendás édességünk, a Piros Mogyorós. A másik asztalnál a karácsonyi tea kerül ünnepi csomagolásba.
Herczegh Anita, aki évek óta a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, ebbe a munkába kapcsolódik be, és megragadja az alkalmat, hogy felhívja a figyelmet az MMSZ hagyományos karácsonyi adománygyűjtésére. A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat követel. Az akció évről évre a személyes megszólításra épült – erre most a koronavírus-járvány miatt nincs lehetőség. A segélyszervezet ezért úgy döntött, idén más formában kéri a rászorulók – hajléktalanok, nagycsaládok, egyedül élők, idősek, betegek – támogatását. December 16. és 21. között lehet megvásárolni az „Adni öröm!” adománykártyákat a SPAR áruházakban különféle címletekben, a 99 forintostól a 4500 forintosig.
„A pandémia következtében nagyobb a rászorultság, több segítségre van szükség, és nehezebb az adománygyűjtés. Hasznosnak érzem a segítségnyújtás ezen módját, és örömmel veszek részt tevékenyen a segélyprogramokban. Adományokra és segítségre nemcsak karácsony idején van szükség” – fogalmazott Herczegh Anita, aki nyolc éve vesz részt az MMSZ akciójában.
Az „Adni öröm!” akció december 16-án, jövő szerdán kezdődik. Ezúttal a háromezer önkéntes helyett két életnagyságú habkarton figura – Lili és Gergő –, valamint egy Csuja Imrével készült spot hívják fel a figyelmet arra, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat révén az idei adventben is támogassuk a rászorulókat.
Fotó: Lambert Attila
Trauttwein Éva/Magyar Kurír