Szeretettel Gyermekeink Barátainak!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_marosillye2.jpgItt a nyár és ha már nyár, akkor itt a Szövetségkötés napja, mikor tudatoson Istennel és egymással kötött szövetségünket ünnepi jókedvvel megújítjuk! Isten népe, az Újszövetség gyermekei vagyunk, és őseink vérszerződése tartja ma is egybe népünket!

Az idén ezt a szép ünnepet Marosillyén június elsejére, a gyermeknapra tettük, mert ez alkalommal két számunkra nagyon kedves gyermekről szeretnénk megemlékezni: a gyermek Jézusról, aki mikor felnőtt megváltott bennünket, egy új világgal ajándékozott meg és Bethlen Gáborról, aki itt Marosillyén született, ki maga is félárván nőtt fel és akit pontosan 400 évvel ezelőtt megválasztottak Erdély fejedelmévé. Ő volt az, aki e szép önálló országban élő embereket megajándékozta Erdély aranykorával.
Június 1-én, 11.00 órakor kezdődik a megemlékezés. Orbán Szabolcs a szentmise áldozatban a gyermek Jézusra, utána egy előadásban Tamási Zsolt marosvásárhelyi történész a gyermek Gáborra irányítja figyelmünket. De ezen a napon még sok-sok más vidám örömteli program is lesz, Hegedűs Enikő több százéves könyvritkaságokat fog bemutatni. Komoly művészeti és sport események is lesznek, és akkor még nem is szóltunk a finom ebédről!
Megéri eljönni közénk, gyermekeink minden barátját nagy-nagy szeretettel várjuk!
Csaba t.
2013 április 30.