2016. november 24. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_IMG_7574_2.jpgUram, a végső dolgokkal kapcsolatos tanításaidhoz nem merek hozzá szólni! Egészen biztos, hogy majd ha minden beteljesedik, akkor minden világos is lesz előttünk, de addig ha segítesz én végzem a dolgomat, megvigasztalok egy - egy gyermeket, elültetek néhány virágot, facsemetét és elmondok itt - ott sok sok viccet, kedves történetet, hirdetem gyermeki bizalommal a Te végtelen irgalmas jóságodat!! Nyugodt vagyok, mert hiszem, hogy jó kezekben van az én sorsom is, de a világunk sorsa is, a Te áldó, óvó szent kezedben!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus  így  jövendölt   Jeruzsálem  pusztulásáról  és   a  saját   második eljöveteléről: Amikor látjátok,  hogy Jeruzsálemet  hadsereg veszi  körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a  pusztulása! Akkor, akik Júdeában  vannak, fussanak a  hegyekbe; akik  a városban  meneküljenek el;  és akik  vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy  beteljesedjék mindaz, amit az Írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt  a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány
népek közé.  Jeruzsálemet pogányok  tiporják, amíg  idejük be  nem  telik.
Jelek lesznek  a Napban,  a  Holdban és  a  csillagokban, a  földön  pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a  hullámok háborgása miatt. Az  emberek megdermednek a  rémülettől, miközben  várják, hogy mi történik  a világgal.  A mindenség  összetartó erői  megrendülnek.
Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Lk 21,20-28