2016. december 4. – Advent 2. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_IMG_7969_2.JPGAz aratni való oly sok, de a munkás nagyon kevés, alázattal imádkozom, hogy küldj munkásokat az aratásba!! A szentírás kérése mindannyiunknak szól: Készítsétek elő az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit! Uram segíts, hogy az emberek Feléd vezető útját bölcs szeretettel, alázatos kitartással egyengessem! Tégy engem híd-verővé, irányt mutató útjelző táblává, lépcsőfokká, mely elváslik a használattól!  Mind szerzetespapod szeretném az Istenkereső emberek ösvényeit járhatóbbá, egyenessé tenni, a szakadékokra, reménytelen zsákutcákra figyelmeztetni őket, hogy minél többen a veled való, életet jelentő, vigasztaló találkozásban részesüljenek!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Jelképesen oda álltam a gyaluló Szent József mellé, hogy segítsek Jézusnak keményen tartani a gerendát!! 
Abban az  időben: Keresztelő  János megjelent  Judea pusztájában,  és  így tanított: „Térjetek meg, elközelgett a mennyek országa!” Ő volt az, akiről Izajás próféta ezt mondta: A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek elő az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit!
János öltözéke teveszőrből készült, és bőrövet viselt a derekán. Sáska  és vadméz volt az étele. Kivonult hozzá  Jeruzsálem, egész Judea és a  Jordán vidéke. Megvallották bűneiket, és ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban.
Amikor  látta,   hogy   sok   farizeus  és   szadduceus   is   jön   hozzá megkeresztelkedni, így  szólt  hozzájuk:  „Viperák  fajzata!  Ki  indított benneteket arra, hogy meneküljetek a közelgő harag elől? Teremjétek hát  a bűnbánat  méltó   gyümölcsét!   És   ne   higgyétek,   hogy   közben   azt gondolhatjátok: A mi atyánk Ábrahám!  Mert mondom nektek: Isten ezekből  a kövekből is tud Ábrahámnak fiakat támasztani. A fejszét ráhelyezték már  a fák gyökerére: Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, mely jó gyümölcsöt nem terem! Én csak vízzel keresztellek  titeket a bűnbánatra, de aki  énutánam jön, az erősebb nálam; arra sem  vagyok méltó, hogy a saruit hordozzam.  Ő Szentlélekkel és  tűzzel  keresztel  meg titeket;  kezében  tartja  már  a lapátot, hogy kitakarítsa  szérűjét. A  búzát magtárba  gyűjti, a  pelyvát pedig olthatatlan tűzben elégeti!”
Mt 3,1-12