2016. december 21. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_15622517_1224643050944644_439543777092703834_n.jpgMária belép a házba és még a kis magzat is  "örvendezve felujjong"! Milyen jó lenne ha körülöttem, körülötted is örvendezve ujjonganának az emberek ha valahol megjelenünk! Milyen jó lenne ha jelenlétünk örömet, fényt, erőt, egészséget adna a környezetünkben élőknek, boldogságot hozna arra a hajlékra, melybe belépünk!
A marék porból született embernek legmagasztosabb célja, ajándékká, áldássá válni ott azon a földön melyből vétetett, s melybe visszahanyatlik halálában! A többi teremtő Istenünk dolga! Éppen ezért arra bátorítalak, hogy nagy elhatározással, szándékosan akard, hogy te magad légy a karácsonyi  áldás, ajándék, szeretteid számára!
Áldott ünnepeket kívánva, 
Csaba t. 
Az angyali üdvözlet  után Mária útra  kelt, és a  hegyek közé, Júda  egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet.
Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt felujjongott  a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott:
„Áldott vagy te az  asszonyok között, és áldott  a te méhednek  gyümölcse!
Hogyan lehet az,  hogy Uram  anyja jön  hozzám? Mert  íme, amikor  fülembe csendült köszöntésed  szava, örvendezve  felujjongott méhemben  a  magzat!
Boldog vagy,  aki hitted,  hogy beteljesedik  mindaz, amit  az Úr  mondott neked!”
Lk 1,39-45

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 19. péntek, Emília napja van. Holnap Illés napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Vegyük észre...

A Katolikus Egyház kétezer éves történelmében előforduló sajnálatos és szégyenteljes kisiklásokon, bűnökön lehet botránkozni, de legyünk legalább ilyen érzékenyek a mai korban meglévő igazságtalanságokra, erőszakra is!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube