2016. december 22. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_15676438_1226209120788037_5341414284048629551_o.jpgSzívesen segítünk, de csak annyit, hogy ne fájjon!! Mária jókedvet, vidámságot árasztva, ott marad három hónapig idős rokonánál, mos, főz, takarít, játszik a kis Jánoskával!! Segítve, segítséget kap, felkészül maga is, az anyai hívatásra!! Adná a jó Isten, hogy mi is Istent hordozva a szívünkben, jókedvvel, vidáman a szolgáló szeretet útjára léphessünk, hogy így mindennapi munkánkat végezve felragyogjon arcunkon Jézus Krisztus szép vonása!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Árkosi ferences nővéreink befogadják az ajtójukon kopogtató, hajléktalan kismamákat, hogy ott a kolostorukban, szépen felkészüljenek az anyaságra és megszüljék gyermeküket!
Erzsébet  meglátogatása   alkalmával   Mária   így   magasztalta   Istent: „Magasztalja lelkem az  Urat, és szívem  ujjong megváltó Istenemben!  Mert tekintetre  méltatta  alázatos  szolgálóleányát,  lám,  ezentúl  boldognak hirdet engem  minden  nemzedék. Nagy  dolgokat  művelt velem  a  Hatalmas, szentséges az ő  neve! Irgalma nemzedékről  nemzedékre száll,  mindazokra, akik félik őt.  Nagyszerű dolgot  tett karja ereje,  széjjelszórta mind  a gőgös szívűeket. Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat.  Az  éhezőket  elhalmozta  minden  jóval,  de  a  gazdagokat elküldte  üres   kézzel.  Felkarolta   gyermekét,  Izraelt,   megemlékezve irgalmasságáról,  amint  atyáinknak  megígérte:  Ábrahámnak  és  utódainak mindörökre!”  Mária  ott  maradt  még  körülbelül  három  hónapig,  azután visszatért otthonába.
Lk 1,46-56

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen más lett volna az emberiség története, ha Pilátus, Heródes és a többiek azt mondták volna Jézus keresztre feszítése előtt néhány nappal, virágvasárnapján: „Jól beszélsz, Mester! Próbáljuk ki, amit mondasz! Induljunk el a Te utadon! Lássuk, mi sül ki belőle!” Jézus vértelen halála nélkül is elindulhatott volna egy új világ alapjainak megépítése. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 23. péntek, Bence napja van. Holnap Bertalan napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Azt szeretném...

Azt szeretném, hogy én magam is, az egyházközségem is, a gyerekeim is, de az Egyházam is sokkal, de sokkal jobbak legyünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube