2017. február 17. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_9509_2.jpg"Mert  aki  meg  akarja  menteni  életét, elveszíti azt. De aki értem és az evangéliumért elveszíti életét, megmenti azt." Mk.8
Nekem soha nem lesz gyermekem? Beleszek zárva, és nem barangolhatom be Isten alkotta szép világát?  Ez a két félelem járta át a szívemet mielőtt a teológiára mentem volna. Aztán rászántam magam a halálugrásra, Istenben bízó lélekkel elengedtem a trapézt, az addigi belakott életemet, és nekirugaszkodtam a felvételinek, jelentkeztem a papságra, bukfencet vetve repültem a semmiben és Isten két erős karjával elkapott, hogy még magasabbra repítsen! 
Istennek hála ma több mint 5000 gyermeket érzek a magaménak, befogadtam őket és nagyképűség nélkül mondhatom, hogy teljes értékű atyai szeretettel szeretem őket! Úgy érzem, hogy ők is elfogadnak, szeretnek engem és a nagycsaládjukat! Az utazás nem volt papi életemben cél, mindig csak is oda mentem, ahol dolgom volt, de a gyermekeimért bejártam Erdély szinte minden falvát, városát, és ugyancsak az ők érdekükbe a nagyvilágot is körbejártam!!
Bátran állíthatom, hogy Isten nem viccel, Teremtőnket nagyvonalúságban, ajándékozó szeretettben nem lehet felülmúlni! Hiszem, hogy ha valamit nagylelkűen neki adunk, azt Ő végtelen jóságával  százszorosan adja vissza nekünk!! Merjünk elveszíteni életünket Jézus Krisztusért!!
Hála Uram mindenért! 
Gyermeki szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: egy az 5000-ből
Jézus egy alkalommal magához hívta a népet és tanítványait, majd így szólt hozzájuk: „Ha  valaki utánam  akar  jönni, tagadja  meg magát,  vegye  föl keresztjét, és  kövessen  engem!  Mert  aki  meg  akarja  menteni  életét, elveszíti azt. De aki értem és az evangéliumért elveszíti életét, megmenti azt. Mit  használ az  embernek, ha  az  egész világot  megnyeri is,  de  a lelkének kárát vallja?  Mit is adhat  az ember cserébe  a lelkéért? Aki  e hűtlen és  bűnös nemzedék  előtt  szégyell engem  és tanításomat,  azt  az Emberfia is szégyellni fogja, amikor majd eljön Atyja dicsőségében a szent angyalokkal.” Aztán még  hozzáfűzte: „Bizony mondom  nektek, a  jelenlévők közül néhányan nem halnak meg, amíg meg nem látják Isten hatalomban eljövő országát.”
Mk 8,34 – 9,1