2017. február 22. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_9643.jpg2017. február 22. – Szerda, Szent Péter apostol székfoglalása
„Boldog  vagy,  Simon,  Jónás  fia,  mert  nem  a  test  és  a  vér nyilatkoztatta ki  ezt neked,  hanem  az én  mennyei Atyám."
Ki ne akarna boldog lenni!? Jézus itt megmutatja a boldogságra vezető utat: Az az ember boldog aki befogadta Teremtőjét, aki meghallja az ő mennyei Atyjának a szavát, és aki az ő Istene akarata szerint él, beszél, cselekszik ezen a földön!! 
A keresztény misztika alapja Jézus Krisztus tanítása!! Jézus Krisztusban, a valóságos Istenben és a valóságos emberben össze ér az ég a földel! Mesterünk arra tanít, hogy mi is feltudunk nőni e találkozáshoz,  az anyagvilág képes Teremtőjét befogadni, hordozni, s vele lángoló szeretetben, imádásban egyé válni!  Igazából ez a találkozás, párbeszéd a Végtelennel a mi kiteljesedésünk, boldogságunk forrása, ez az üdvösség melyre nem csak a keresztény ember, hanem mindannyian vágyunk!! 
Megvagyok győződve, hogy sok sok nem keresztény, keleti - nyugati szerzetes, egyszerű hívő ember megtapasztalva e találkozás boldogságot, bölcsességet adó erejét, kérdéseinkre reális választ adó fényét, vonult és vonul vissza imádkozni, elmélkedni! Hiszem, hogy a Teremtővel való találkozás utáni olthatatlan vágy emeli ma is magasba a világ valamennyi templomát, a nagyvilág bármilyen felekezete által emelt szentélyét!! Ezért is hiszek az egyházak közötti párbeszédben, hiszem, hogy a sok - sok Isten kereső ember, Teremtőjének lábánál egymással is békésen találkozni fog!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: A fényben valaki téged keres!!
Abban az időben amikor Jézus Fülöp Cezáreájának vidékére ért,  megkérdezte tanítványaitól: „Kinek tartják az emberek az Emberfiát?” Ezt  válaszolták:
„Van, aki Keresztelő Jánosnak, van,  aki Illésnek, mások Jeremiásnak  vagy valamelyik prófétának.”
Ő tovább  kérdezte  őket: „Hát  ti,  kinek tartotok  engem?”  Simon  Péter válaszolt: „Te vagy a Krisztus, az  élő Isten Fia.” Erre Jézus azt  mondta neki:  „Boldog  vagy,  Simon,  Jónás  fia,  mert  nem  a  test  és  a  vér nyilatkoztatta ki  ezt neked,  hanem  az én  mennyei Atyám.  Ezért  mondom neked, hogy te Péter vagy,  és én erre a  sziklára építem Egyházamat, s  a pokol kapui  nem  vesznek erőt  rajta.  Neked adom  a  mennyek  országának kulcsait. Amit megkötsz a  földön, meg lesz kötve  a mennyben is, és  amit feloldasz a földön, fel lesz oldva a mennyben is.”
Mt 16,13-19