2017. május 29. - Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_3496_2.JPG"Mindezt azért mondtam nektek, hogy békességet találjatok bennem." Jn 16, 33
Jézus Krisztus azt szeretné, hogy nyugtalan lelkem nyugalmát benne megtalálja!! Csodálatos az a végtelen béke, nyugalom mi Jézus Krisztusból árad!! Jó ilyen szempontokra figyelve olvasni a Szentírást, a békesség Istene még nagycsütörtökön, nagypénteken, a szenvedés tavába elmerülve is megőrzi lelke nyugalmát, belső békéjét!! Mesterünk arra kér, hogy köszöntésünkben is egymás számára békét kívánjunk!! 
Jó ilyenkor esténként megállni, a sok rohanás után csendben Jézushoz bújni, hagyni, hogy a Béke Istene,  a maga nyugalmával, békéjével szépen mind édesanya  alvásra készülő gyermekét betakarjon, álomba ringasson!!
Áldás - békesség, 
Csaba t. 
Amikor az utolsó vacsorán Jézus elmondta búcsúbeszédét, tanítványai megjegyezték: "Most nyíltan beszélsz, nem hasonlatokban. Most elismerjük, hogy mindent tudsz, és nincs szükség rá, hogy valaki is kérdezzen. Ezért hisszük, hogy Istentől jöttél." Jézus így felelt:
"Most hisztek? Eljön az óra - már el is jött -, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Mindezt azért mondtam nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek; de bízzatok! Én legyőztem a világot."
Jn 16,29-33