2017. június 14. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_1306.JPGNe gondoljátok, hogy azért jöttem, - mondja Jézus Krisztus -,  hogy megszüntessem a törvényt.... 
Az elmúlt közel 25 évben, több mint ötezer gyereket fogadtunk be, és rajtuk keresztül megismerhettem nagyon sok családnak a gondját, baját. Úgy gondolom, hogy minden széteső közösség tragédiájánál valamilyen szinten megtalálható a vagy tudatlanságból, vagy a tudatosan elkövetett bűn. A tízparancsolat valamelyik törvény cikkelyét vagy akár többet is ha az ember átlép, akkor szinte automatikusan jön a szenvedés, a fájdalom, széthullás. Isten a tízparancsolatban, az ő törvényeiben az emberi élethez  használati utasítást adott. Az az ember aki ezt a "használati utasítást" komolyan veszi, megtartja, boldog lesz. Természetesen, hogy a kereszt akkor is megjelenik az életünkben ha bűn nélkül, szeretetben élünk, de ez a kereszt, ahogy Jézus mondja: "az én igám édes, és az én terhem könnyű.” (Mt.11, 29), és ezért nem vág a húsunkba, nem húz le, hanem fölemel, kiteljesít. Jézus Krisztus azt szeretné, hogy vegyük a kezünkbe a tízparancsolatot, mint egy drága iránytűt, és minden döntésünk, lépésünk előtt konzultáljunk vele. 
Szívem minden erejével imádkozom azért, hogy legyen elég bölcsességünk Isten parancsainak útján járni életünk minden napján. 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szentcsend, 2017 május
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony, mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből egy "í" betű sem, sőt egy vessző sem, amíg minden be nem teljesedik. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában.
Mt 5,17-19