2017. június 16. - Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_19113706_1410201532388794_6091418012455218067_n.jpgSzomjazik az ember lelke, a teste a nyugalomra, a békére, a boldogságra, és nem utolsó sorban - mondjuk ki öszíntén - a gyönyörre, ezek a vágyak ott élnek bennünk és űznek mind a vadat a kopok!! A háborgó tengerről a kis hajó, ahogy vágyódik a békés kikötőre, úgyanugy vágyódik az ember a mindennapi küzdelmekből hazatérni, s kedvese karjai között megpihenni! Ezeket az alapvető vágyait, ha nem tudja az ember uralni, tiszta forrásból kielégíteni, akkor - s ez a forrása a legtöbb tragédiának - képesek vagyunk mindenféle félmegoldást, fapados megoldást bevállalni, akár szörnyű bűnök útjára lépni! Életem során nagyonsok ember bizalommal feltárta titkait, és bennem újból és újból megfogalmazodik egy kérdés: Miért van az, hogy e talán minden ember számára legfontosabb kérdéssel olyan ritkán foglalkozunk a családban, az iskolában, de még a templomban is!! Ismerkedni, udvarolni, családot alapítani, s boldog házaséletben élni hogyan lehet?  A végtelen boldogságra született ember miért elégszik meg félmegoldásokkal, miért oltja Istentől kapott szomját bűzös lefolyok ócska vizével, mikor ott van a kristálytiszta gyöngyöző forrásvíz? 
Ez a mai evangélium újabb lökést adott, hogy készítsük el a Szerelem Tanösvényt, a szerelmeseknek, a szerelemre vágyóknak, melynek vezetőéül a legszebb magyar szerelmes versek költőjét, Petőfi Sándort kérnénk fel!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: "Hallottátok a parancsot: Ne törj házasságot! Én pedig azt mondom nektek, hogy aki bűnös vággyal asszonyra néz, szívében már vétkezett vele. Ha a jobb szemed bűnre visz, vájd ki, és vesd el magadtól. Jobb neked, ha elvész egy testrészed, minthogy egész tested a kárhozatra kerüljön. Ha a jobb kezed visz bűnbe, vágd le azt, és vesd el magadtól. Mert jobb neked, ha egy testrészed vész el, minthogy egész tested a kárhozatra jusson. És ezt is mondták: Aki elküldi feleségét, adjon neki válólevelet. Én pedig azt mondom nektek, hogy aki elküldi feleségét - kivéve hűtlenség esetét -, okot ad neki a házasságtörésre, és aki az elbocsátott nőt veszi feleségül, házasságtörést követ el."
Mt 5,27-32