2018. augusztus 11. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_phpuKlEtb.jpgAssisi Szent Klára ünnepe
"Meddig tűrjelek titeket?" Mt 17,14
Egyszerű feladatokat bíztál ránk Urunk, és mégis oly sokszor sajnos részben vagy egészen elmulasszuk azt elvégezni! Egész nap matatunk, totyogunk, össze-vissza beszélünk, de a munkánknak nincs eredménye, látszatja! Alázattal kérlek, türelmesen ahogy a tanítványaidat is oktattad, újból és újból kezd elölről a mi formálásunkat, nevelésünket, ne hagyj elveszni felfuvalkodottan a bűneinkben!
Az újrakezdés reményével, 
Szeretettel, 
Csaba t.
Egy alkalommal egy ember járult Jézushoz, és térdre borulva így kérlelte őt: „Uram, könyörülj fiamon! Holdkóros szegény, és sokat szenved. Hol tűzbe esik, hol meg vízbe. Elvittem tanítványaidhoz, de nem tudták meggyógyítani.” Jézus így válaszolt: „Hitetlen és romlott nemzedék! Meddig leszek még veletek? Meddig tűrjelek titeket? Hozzátok ide a gyermeket!” Jézus ráparancsolt az ördögre, az kiment belőle, és a gyermek azonnal meggyógyult. 
Amikor Jézus egyedül volt, a tanítványok hozzá mentek, és megkérdezték: „Miért nem tudtuk mi kiűzni?” Ő így válaszolt: „Mert gyönge a hitetek. Bizony, mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, és azt mondjátok e hegynek itt: Menj innét amoda! – átmegy, és semmi sem lesz szám
Mt 17,14-20