2018. szeptember 23. – Évközi 25. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_IMG_6079.jpgA nagyravágyás lelke, a gonosz kísértő a bűnnel, lám - lám ott piacol még az apostolok gyűrűjében is!! Jézus nem haragszik meg, de nem is megy közömbösen tovább, hanem bölcsen, nyugodtan helyreteszi az apostolait!!  Nem gond, ha nagyok akartok lenni, de az lesz a legnagyobb közületek, aki mindenkinek a szolgája tud lenni!!
Helyre teszik a dolgokat, a port lerázzák lábukról és az élet megy tovább!! Milyen jó lenne, ha tanulnánk Jézustól és egymásban, magunkban ha felfedezzük a bűnt, a rosszat ilyen egyszerűen tudnánk újragondolni mindent, majd békésen tovább menni!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: a dévai templom csendje.
Abban az időben Jézus és tanítványai átmentek Galileán. De Jézus nem akarta, hogy valaki megtudja ezt, mert a tanítványait készült oktatni. Ezt mondta nekik: „Az Emberfiát az emberek kezére adják, megölik, de miután megölték, harmadnapra feltámad.” Ők nem értették ezeket a szavakat, de féltek megkérdezni. 
Ezután Kafarnaumba értek. Amikor már otthon voltak, Jézus megkérdezte tőlük: „Miről vitatkoztatok az úton?” Tanítványai azonban hallgattak, mert az úton egymás közt arról tanakodtak, hogy ki a nagyobb közülük. Leült, odahívta a tizenkettőt, és így szólt: „Ha valaki első akar lenni, legyen mindenki között az utolsó, és mindenkinek a szolgája.” Aztán odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, majd magához ölelte, és ezt mondta nekik: „Aki befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, engem fogad be. Aki pedig engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki küldött engem.”  
Mk 9,30-37