2018. december 20. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_E1785.JPG„Üdvözlégy" Milyen tisztelettel, szeretettel köszönti Isten angyala Máriát!! Egy pár perces nyugodt beszélgetés megfordítja a történelem irányát!! Gondolkodjunk el, hogy a mi találkozóink, beszélgetéseink hogy zajlanak le és milyen eredménnyel?? 
Próbáljunk meg mi is mindenkit ilyen tisztelettel, türelmes szeretettel, jósággal köszönteni!! Köszöntésünket, és a céltudatos szavainkat, párbeszédeinket töltsük fel türelmes jósággal, figyelmes tisztelettel, szeretettel és akkor hiszem, hogy az én életemben is, akár a néhány perces találkozónak, beszélgetésnek meg lesz egy életre a gyümölcse, akárcsak Mária és az  Angyal találkozójának!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: gyerekeinkkel az MTVA (Kunigunda útja 64.) székházánál egy nappal az ostrom előtt. 
Hat hónappal Keresztelő János születésének hírüladása után Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá, és így szólt: „Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!” Ennek hallatára Mária zavarba jött és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez. Az angyal azonban folytatta: „Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!” Mária ekkor megkérdezte az angyalt: „Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?” Az angyal ezt válaszolta neki: „A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, aki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek, Istennél semmi sem lehetetlen.” Erre Mária így szólt: „Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!” Ezután az angyal eltávozott.  
Lk 1,26-38