2018. december 23. – Advent 4. vasárnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_E1940.JPG"...amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!”  Lk 1,45
Isten jelenlétét tudatosan befogadó, azt alázattal hordozó ember, akárcsak Mária, fényt, örömöt visz embertársainak, minden úton magával! Ahová belép ott áldás, tiszta öröm fakad a szívekben, otthonokban! Karácsony legszebb ajándéka, ha minket is be tölt Isten életadó drága jelenléte! Mária példájára akkor utunkon, mi magunk is öröm ujjongással Magnificátot énekelve boldogságot, lobogó fényt fogunk vinni testvéreink házába!! Kérjük magunk és egymás számára Megváltónktól karácsonyi ajándéknak, Jézus életadó ölelését, hogy áldottan, áldássá váljon életünk szeretteink, a körülöttünk élők számára!! 
Sokféle ajándék csábít, de kevesebbel mint Isten ne érjük be, kezünket ne az ajándékok, hanem alázattal, de határozottan az Ajándékozó felé nyújtsuk ki!
Szeretettel,
Csaba t.  
Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: „Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!”  
Lk 1,39-45