2019. április 6. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_fullsizeoutput_bc1.jpegJézus nem hiába sír Jeruzsálem felett, mert ennek a városnak meg voltak  számolva a napjai, és mégis milyen rövidlátók az itt élő emberek!? Városuk a pusztulás szélén, kezükben az élet mentő gyógyszer és ők nem megragadják Isten áldó kezét, Jézus feléjük nyúló jobbját, hanem azon tanakodnak, hogy hogy pusztíthatnák el a Megváltót!?
Félelmetes, ez a vakság!! A szeretet, a párbeszéd, a kiengesztelődés az életre vezet, az egymástól elfordulás, a néma duzzogás, a harag, a pusztulás hordozói!! Ők, kétezer évvel ezelőtt döntöttek, a nagy kérdés: te hogy döntesz?? 
Nagyböjti szentidőben, merjem, akarjam Krisztus társaságát keresni, fürdessem lelkemet az Ő áldott jelenlétében! Mesterem példájára döntsek a párbeszéd mellett, a szeretet, a megtestesült Élet mellett,
Csaba t. 
Kép: Déváról, két szép gyermekünk...
Amikor Jézus a jeruzsálemi templomban tanított, szavainak hallatára a nép közül egyesek felkiáltottak: „Ez valóban a Próféta.” Mások meg azt mondták: „Ez a Messiás.” Voltak azonban olyanok, akik megkérdezték: „Hát Galileából jön a Messiás? Az írás szerint nemde Dávid családjából és Dávid városából, Betlehemből kell jönnie a Messiásnak?” Erre szakadás támadt a nép között. Néhányan el akarták őt fogni, de senki sem mert rá kezet emelni. A szolgák (akiket Jézusért küldtek), nélküle tértek vissza a főpapokhoz és a farizeusokhoz. Azok felelősségre vonták őket: „Miért nem hoztátok őt ide?” A szolgák mentegetőztek: „Ember így még nem beszélt!” Erre a farizeusok rájuk förmedtek: „Csak nem vezetett titeket is félre? Mondjátok: hitt-e benne egy is a főtanács tagjai vagy a farizeusok közül? Csak ez az átkozott népség, amely semmit sem ért a törvényhez.” Ekkor az egyik tanácstag, Nikodémus, aki egy alkalommal éjnek idején fölkereste Jézust, így szólt: „A mi törvényünk nem ítélkezik senki felett anélkül, hogy ki ne hallgatta volna, és meg nem állapította volna, mi (rosszat) cselekedett.” A többiek azonban neki támadtak: „Talán te is galileai vagy? Kutass csak utána, és rájössz, hogy Galileából nem származik próféta!” Ezután mindegyikük hazatért.  
Jn 7,40-53

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ma 2019. július 17. szerda, Endre és Elek napja van. Holnap Frigyes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A békeszerető Szent Ferenc

A békeszerető Szent Ferenc is elindult – igaz, fegyver nélkül, üres kézzel –, hogy megtérítse Szaladin szultánt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube