2019. június 7. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_62075082_1470629983078861_4909356015436169216_n.jpgJézus Krisztus nemcsak Pétertől, hanem mindannyiunktól azt kérdezi: „Szeretsz te engem?” E kérdésre adott válaszunktól függ az örök boldogságunk! 

Fent a Hargitán, Székelyföld szent hegyén épült pálos kolostor templomában, szentmise áldozatot mutatunk be ma 2019. június 7-én, pénteken 18.00 órától. E szentmisére a Fülöp-szigetekről jött szerzetesek magukkal hozzák a világot körbejáró, Ferenc pápa által megáldott Fatimai vándor Mária szobrot. Pünkösd szent ünnepére készülve, szeretnénk Mária Szeplőtelen Szívének felajánlani magunkat és a történelem viharától megtépázott szülőföldünket, és a haditemetőkben nyugvó hőseink hanvait. Ugyanakkor népünk nevében alázatos bűnbánatot tartva, Istent imádva szeretnénk hangosan kimondani:" Uram, Te mindent tudsz, azt is tudod, - hogy a te néped itt Kárpát-medencében - szeret Tégedet."
Gyertek a Hargitára! Szeretettel hívunk e szentmise áldozatra, melyre ha nem is tudnál fizikai valódban eljönni, a Bonum TV élő adása által bekapcsolódhatsz, amúgy a www.magnificat.ro oldalon is követhetsz!
Meg vagyok győződve, hogy üdvösségünk szempontjából fontos lenne ha mindannyian ott ahol élünk, Pünkösdre készülve, bűnbánatot tartva, Mária Szeplőtelen Szívének fölajánlva magunkat, megvallanánk Jézus Krisztus és a Szentháromság iránti lángoló szeretetünket.
Szeretettel, 
Csaba t.
Evangélium
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: „Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Péter így szólt: „Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek.” Erre Jézus azt mondta neki: „Legeltesd bárányaimat!” 
Aztán újra megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz te engem?” Ő azt felelte: „Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!” Erre azt mondta neki: „Legeltesd juhaimat!” 
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz engem?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: „Szeretsz engem?”, és ezt válaszolta: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!” Jézus pedig ismét ezt mondta: „Legeltesd juhaimat! Bizony, bizony, mondom neked: Amikor még fiatal voltál, felövezted magad, és oda mentél, ahová akartál. De ha megöregszel, kiterjeszted karjaidat. Más fog felövezni téged, és oda visz, ahova nem akarod.” Azt jelezte e szavakkal, hogy (Péter) milyen halállal dicsőíti majd meg az Istent. Azután még hozzátette: „Kövess engem!”  
Jn 21,15-19

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Krisztus szenvedésével nem szüntette meg az emberi fájdalmat, hanem annak értelmetlenségét vette el, általa tisztulhat, erősödhet emberségünk, szeretetünk, önfeláldozásunk. Kodály Zoltán valahogy így fogalmazott: „Életutunkon a keresztek olyanok, mint a kottában – felemelnek.” (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 16. hétfő, Edit napja van. Holnap Zsófia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus

(Jézus) szülei minden évben fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube