2019. június 7. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_62075082_1470629983078861_4909356015436169216_n.jpgJézus Krisztus nemcsak Pétertől, hanem mindannyiunktól azt kérdezi: „Szeretsz te engem?” E kérdésre adott válaszunktól függ az örök boldogságunk! 

Fent a Hargitán, Székelyföld szent hegyén épült pálos kolostor templomában, szentmise áldozatot mutatunk be ma 2019. június 7-én, pénteken 18.00 órától. E szentmisére a Fülöp-szigetekről jött szerzetesek magukkal hozzák a világot körbejáró, Ferenc pápa által megáldott Fatimai vándor Mária szobrot. Pünkösd szent ünnepére készülve, szeretnénk Mária Szeplőtelen Szívének felajánlani magunkat és a történelem viharától megtépázott szülőföldünket, és a haditemetőkben nyugvó hőseink hanvait. Ugyanakkor népünk nevében alázatos bűnbánatot tartva, Istent imádva szeretnénk hangosan kimondani:" Uram, Te mindent tudsz, azt is tudod, - hogy a te néped itt Kárpát-medencében - szeret Tégedet."
Gyertek a Hargitára! Szeretettel hívunk e szentmise áldozatra, melyre ha nem is tudnál fizikai valódban eljönni, a Bonum TV élő adása által bekapcsolódhatsz, amúgy a www.magnificat.ro oldalon is követhetsz!
Meg vagyok győződve, hogy üdvösségünk szempontjából fontos lenne ha mindannyian ott ahol élünk, Pünkösdre készülve, bűnbánatot tartva, Mária Szeplőtelen Szívének fölajánlva magunkat, megvallanánk Jézus Krisztus és a Szentháromság iránti lángoló szeretetünket.
Szeretettel, 
Csaba t.
Evangélium
Amikor (feltámadása után egy alkalommal) Jézus megjelent tanítványainak és velük étkezett, megkérdezte Simon Pétertől: „Simon, János fia, jobban szeretsz-e engem, mint ezek?” Péter így szólt: „Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek.” Erre Jézus azt mondta neki: „Legeltesd bárányaimat!” 
Aztán újra megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz te engem?” Ő azt felelte: „Igen, Uram, tudod, hogy szeretlek!” Erre azt mondta neki: „Legeltesd juhaimat!” 
Majd harmadszor is megkérdezte tőle: „Simon, János fia, szeretsz engem?” Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte: „Szeretsz engem?”, és ezt válaszolta: „Uram, te mindent tudsz, azt is tudod, hogy szeretlek!” Jézus pedig ismét ezt mondta: „Legeltesd juhaimat! Bizony, bizony, mondom neked: Amikor még fiatal voltál, felövezted magad, és oda mentél, ahová akartál. De ha megöregszel, kiterjeszted karjaidat. Más fog felövezni téged, és oda visz, ahova nem akarod.” Azt jelezte e szavakkal, hogy (Péter) milyen halállal dicsőíti majd meg az Istent. Azután még hozzátette: „Kövess engem!”  
Jn 21,15-19

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A végtelen szeretet bejárása, a végtelen szeretethez való felnövés a cél, hogy az ember a benne lévő értékeket, kincseket felszínre hozza, és az élete, a léte a maga és környezete számára ajándékká váljon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 25. szombat, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 2/7

Hiszem, hogy a mainál sokkal szebbé lehet a világunkat tenni, még sok probléma, szenvedés van, amelyet meg kell szüntetni, hatalmas kapuk előtt állunk, mernünk kellene döngetnünk, feltárnunk azokat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube