2019. június 6. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_dp1783884.jpgFerenc pápa biztatására kérjük a Szűzanyát segítsen összevarrni a szétszakadozó jövőt!! Az a román ember ki nem tiszteli, szereti a vele együtt élő magyar embert, annak a javait, felmenőit, temetőit az nem jó keresztény, nem jó román ember, húszú távon nem építője, hanem rombolója ennek az országnak!! Nagyon fontos lenne, hogy ezt az igazságot felismerje a mindenkori állami hatóság és megvédje az állampolgárait, legyenek azok bármilyen nemzeti, felekezeti kisebbség tagjai!!  
Imádkozzunk Ferenc pápa lelkületével az áldott békéért, azért, hogy az erőszakot a bölcs párbeszéd váltsa fel, hogy egymást és egymás halottait tiszteljük, békés szeretettel keressük azt a jövőt, mely teremtő Isten színe elé vezethet bennünket, mindannyiunkat románokat, magyarokat egyaránt!
Békességért imádkozva,
Csaba t.  

Elfoglalták az úzvölgyi sírkertet, ünnepeltek a románok

Evangélium
Abban az időben Jézus az égre emelte szemét és így imádkozott: Szent Atyám, nemcsak tanítványaimért könyörgök, hanem azokért is, akik a szavukra hinni fognak bennem. Egyek legyenek mindnyájan! Amint te, Atyám, bennem vagy és én tebenned, úgy legyenek ők is mibennünk, és így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem. Megosztottam velük a dicsőséget, amelyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, amint mi egyek vagyunk: én őbennük, te énbennem, hogy így ők is teljesen egyek legyenek, s megtudja a világ, hogy te küldtél engem, és szereted őket, amint engem szerettél. Atyám! Azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol én vagyok s lássák dicsőségemet, amelyet nekem adtál, mivel már a világ teremtése előtt szerettél engem. Én igaz Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is megismerték, hogy te küldtél engem. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel engem szeretsz, bennük legyen, és én is őbennük legyek.  
Jn 17,20-26