2019. augusztus 10. – Szombat, Szent Lőrinc diakónus és vértanú

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_19szenabalakon.jpg"Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya.”  Jn 12,26 ... és aki nem szolgál az Istennek arra mi vár?? Gondolom, hogy ugyanaz mi a tegnapi evangéliumban megismert balga szüzekre! Ők nem teljesítették a rájuk bízott feladatot és nem is engedik be a mennyei lakomára!! Isten ingyen szeret, de az Ő szeretetből életünkben szülessen gyümölcs, mert másképp a terméketlen fügefa sorsa a miénk lesz!! Ne álltassuk magunkat, az életnek ára van, ha meg akarjuk tartani, ha a gyermekeinknek, unokáinknak tovább akarjuk adni mindazt mi érték, akkor küzdenünk kell, s az Isten által ránk bízott feladatokat nap mint nap teljesítenünk kell!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Evangélium
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya.”  
Jn 12,24–26

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube