2019. szeptember 5. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_69841000_418259392153012_3948948757650866176_n.jpg„Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel.” 
Mit mond Jézus jövendő apostolának? "Péter te ne önmagaddal foglalkozzál, ne azzal törődj, hogy milyen voltál, hogy milyen vagy, hanem gyere menjünk és segíts szeretni, megmenteni a bajban lévő embereket!" Az önzőség jele, ha folyamatosan a magunkkal vagyunk elfoglalva, pattanásainkat nyomogatjuk, hajunkkal, külalakunkkal, otthonunkkal csinosítjuk folyamatosan! Álljunk már meg a magunkkal való foglalkozásban és kezdjünk el szeretni!!
Különösen ilyenkor tanév kezdetekor kellene nagyon letegyünk mindent és elinduljunk, megkeressük azokat a gyermekeket akiket még nem iskoláztak be, akik nincsenek felkészülve az előttünk álló tanévre.... Legyünk ezekben a napokban "gyermekek halászai", akár autóval, akár talicskával, vagy a két karunkba zárva, vigyük őket iskolába, hogy mindenki jó körülmények között elkezdhesse a 2019-20-as tanévet!!  
Hajrá, az új tanévre készülve, legyünk ezekben a napokban, a gyermekek halászai,
Csaba t.
Evangélium
Amikor Jézus egyszer a Genezáret tavánál állt, nagy tömeg sereglett köréje, hogy hallgassa az Isten szavát. Jézus látta, hogy a tó partján két bárka vesztegel. A halászok kiszálltak, és a hálóikat mosták. Beszállt hát az egyik bárkába, amelyik Simoné volt, s megkérte, hogy vigye kissé beljebb a parttól. Aztán leült, és a bárkából tanította a népet. Amikor befejezte a tanítást, így szólt Simonhoz: „Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálótokat halfogásra.” „Mester – válaszolta Simon –, egész éjszaka fáradoztunk, s nem fogtunk semmit, de a te szavadra, kivetem a hálót.” Meg is tette, s annyi halat fogtak, hogy szakadozni kezdett a háló. Intettek a másik bárkában levő társaiknak, hogy jöjjenek és segítsenek. Azok odamentek, és úgy megtöltötték mind a két bárkát, hogy majdnem elsüllyedt. Ennek láttán Simon Péter Jézus lábához borult, és e szavakra fakadt: „Uram, menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok.” A szerencsés halfogás láttán ugyanis társaival együtt félelem töltötte el. Hasonlóképpen Jakabot és Jánost is, Zebedeus fiait, Simon társait. De Jézus bátorságot öntött Simonba: „Ne félj! Ezentúl emberhalász leszel.” Erre partra vonták hajóikat, és mindenüket elhagyva követték Jézust.  
Lk 5,1-11