2019. szeptember 6. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_69202415_1058439817694429_4270729773346455552_n.jpgNem varrunk régi ruhára új foltot! Mi az Újszövetség népe vagyunk, a Szentháromságos egy Isten nagy családja! Jézus Krisztus nem az Ószövetséget vagy valamelyik letűnt kornak a hitvilágát foltozgatja, hanem saját  kiontott vérében Újszövetséget köt az emberiséggel. A kereszténység nem egy tanítás a sok emberi gondolatrendszer közül, hanem a világot teremtő, megváltó, kormányzó Isten üdvösséget hozó csodálatos kinyilatkoztatása! 2000 év óta a világegyházzá nőtt keresztény nagy család tagjai, a jézusi kinyilatkoztatáshoz nem tudtak hozzátenni és nem is akartak egyetlen vesszőt sem. Ez jól van így, mert Krisztus a szőlőtő, az Atya a szőlőműves és mi vagyunk a gyümölcsöt teremni hivatott szőlővesszők. A szőlőtőkén kívül, Krisztuson kívül nincs élet! A leszakadt, levágott vessző elszárad és tűzre vetik. Tudatosan, határozottan döntsünk Krisztus mellett, döntsünk az élet mellett, vállaljuk az Újszövetség népéhez való tudatos tartozásunkat. 
Kisebb testvéri szeretettel, 
Csaba t.
Evangélium
Egy alkalommal a farizeusok és írástudók így szóltak Jézushoz: János tanítványai gyakran böjtölnek és imádkoznak, és ugyanígy a farizeusok tanítványai is; a tieid azonban csak esznek-isznak. Jézus így felelt nekik: Csak nem foghatjátok böjtre a násznépet, amíg vele van a vőlegény? Eljön az idő, amikor elviszik a vőlegényt: akkor majd böjtölnek. Példabeszédet is mondott nekik: Senki sem hasít ki új ruhából foltot, hogy ócska ruhára tegye. Hiszen így az újat is elszakítja, és az ócska ruhára sem illik az új folt. Senki sem tölt új bort régi tömlőkbe, mert az új bor szétszakítja a tömlőket; a bor kiömlik, és a tömlők is tönkremennek. Az új bor új tömlőbe való: akkor mindkettő megmarad. Aki óbort iszik, nem kívánja az újat, mert azt mondja: Jobb az óbor.  
Lk 5,33-39

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a tizenéves fiatal úgy érzi, hogy a kisujja is vastagabb, mint a körülötte élő felnőttek dereka, és ő majd tutira megmutatja, mi a helyes, mert az ősök nem jól tudják… Sokszor keményen és kritikusan ítéli meg a felnőtteket. Ez a szülő számára fájó és keserű, mégis Isten csodálatosan szép ajándéka, hogy minden estére új hajnal jön, és minden megfáradt nemzedék után egy tiszta lappal induló nemzedék következik, akik nem a mi kompromisszumainkkal indulnak útnak.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 17. péntek, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 1/4

A tudományos felismerések az evolúcióról szemben állnak az ószövetségi teremtéstörténettel.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube