Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

2019. szeptember 9. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_69953804_3051402224901439_1598944387893559296_o.jpgJézus az egyik szombaton elment a kafarnaumi zsinagógába, és tanítani kezdett. Lk 6,6Szegedi Fegyházban jártam a híres Csillagbörtönben, ahol több mint 1500 elítélt várja a szabadulást. A börtönparancsnok mondta: itt egy elítélt átlagban több mint 11 évet ül. De a sok éves statisztika alapján, az itteni rabok átlag iskolázottsága nem éri el a hat osztályt. Nagyon fontos, hogy a gyermekeinket összeszedjük és iskolába járassuk. Ne maradjon egyetlen gyermek se ki a kötelező oktatásból! Jézus Krisztus, feltámadása után tanítványainak nem azt mondta, hogy menjetek és csillapítsátok le a tengerek háborgását, vízből teremtsetek bort, kőből kenyeret, hanem azt mondta, hogy menjetek és tanítsatok minden népet. Tanítsátok meg, hogy háborgó tengeren is, az élet nehézségei közepette is, hogy lehet becsülettel életbe maradni. Tanítsátok meg, hogy összefogással, kitartó munkával, hogy lehet édes anyaföldből, napfényből, esőből bort, kenyeret, megélhetést teremteni szeretteink, népünk számára. Jézus maga is tanított, s tanítványai által szeretné megszentelni a világot. Jó tanulni, jó iskolába járni! Jó a gyermeknek, de nekünk felnőtteknek, szülőnek, mindannyiunknak jó is, fontos is a tanulás. Mi felnőttek is tanuljunk, gyermekeinket tanítva tanítsuk, nem gyújthatsz lángot anélkül, hogy annak fénye ne ragyogná be a te arcodat is. Nagyon fontos, hogy gyermekeinket ne csak küldjük az iskolába, hanem előttük járva, jó példát adva, mi is nap mint nap tanuljunk. Jó lenne ha gyermekünk iskolából hazajövet azt látná, hogy édesapa, édesanya egy tudományos könyvbe elmerülve olvas. Gondolkozzunk csak el azon, ha az éjjeli szekrényeden gyermeked nem látja az olvasásra előkészített nyitott könyvet, akkor ő miért nyújtaná ki kezét kíváncsian akár egy tankönyv után is? Rengeteg nagyszerű előadás, elmélkedés van a gyermeknevelésről és más sok-sok tudományos kérdésről az interneten. Milyen jó lenne, ha az őszi borongásban akár a család együtt meghallgatna egy-egy ilyen anyagot, majd egymás véleményét hallgatva megbeszélnék azt. Iskolába járó gyermekeink előtt, önmagunk képzésével, szorgalmas tanulással járjunk jó példával. Neked is elkezdődött az iskola!!!!
Szeretettel,
Csaba t.
Kép: Bontsd ki a szárnyadat és repülj, a tudás képes a magasba emelni.
Evangélium
Jézus az egyik szombaton elment a kafarnaumi zsinagógába, és tanítani kezdett. Volt ott egy jobb kezére béna ember. Az írástudók és a farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton; hogy aztán okot találjanak a vádaskodásra. Ő azonban ismerte gondolataikat. Megszólította tehát a béna kezű embert: „Kelj fel, és állj ide a középre!” Az felkelt és odaállt. Jézus akkor hozzájuk fordult: „Kérdem tőletek: Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy pusztulni hagyni?” Végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: „Nyújtsd ki a kezedet!” Az megtette, és meggyógyult a keze. Erre esztelen harag szállta meg őket, és arról kezdtek tanakodni, hogy mit tegyenek Jézussal.
Lk 6,6-11

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hitünkkel, e misztikus két karral Istent keressük, akit akár a saját, akár az egyházunk, akár a népünk legmélyebb zsákutcájában is meglelhetünk, hogy átölelhessük.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. március 29. vasárnap, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő is tanult, játszott...

Az emberséget nem úgy vette magára, mint egy álruhát, hogy aztán Fanthomasként járkáljon köztünk, hanem valóságos ember volt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube