2019. november 9. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_75231664_1610906722384519_1797387308786253824_o.jpgA lateráni bazilika felszentelése
Uram alázattal arra kérlek, ahogy hajdanán meglátogattad néped templomát Jeruzsálemben, úgy látogasd meg a rám bízott testem templomát, a keresztségben szentélyeddé vált gyermeked! Kétezer évvel ezelőtt emésztő buzgósággal megtisztítottad az Atyai házat, azt a szentélyt, hol az ég a földdel összeért, hol Isten és az ember egy asztalhoz ült!!
Mi, az újszövetség hitében megkeresztelt gyermekeid, földi templomaink szentélyében, saját testünkben, szent karizmával felkent papjaid vagyunk! Te ma nem bikák vérét, bakok áldozatát kéred, hanem a szeretet parancsa ragyogásában testvéreinkért meghozott döntéseket, állapotbeli kötelességeink teljesítésének oltárán tudatosan nap mint nap bemutatott tiszta áldozatunkat, irántad való lángoló szeretetet!
Ó jaj, szörnyűség, de az újszövetség szentélyeiben, testünk templomában oly gyakran nem Istentisztelet folyik, hanem vásári kufárkodás, anyagi dolgok hajkurászása, részeg tivornya. Félve, remegve arra kérlek, hogy fonj mindennapjaim hálójából ostort, korbácsot és tisztítsd meg a keresztség szentségében földi szentélyeddé vált testem templomát! Ne hagyd, hogy földi kicsinyes gondok, visszatérő léha bűnök, jellemet szétrohasztó lusta henyeség, mindaz mi nem Te vagy, otthont vegyen lényem falai között! Gyógyító szeretettel tisztíts meg, hogy makulátlan szentélyeddé válva valóba azzá legyek, mire születtem, s mi e létemet beteljesítve örökre boldoggá tehet!
Gyermeki bizalommal, 
Csaba t.
Abban az időben: Mivel közel volt a zsidók Húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: „Emészt a házadért való buzgóság.”
A zsidók erre így szóltak: „Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed?” Jézus azt válaszolta: „Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!” A zsidók azt felelték: „Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt fölépíted azt?” Ő azonban testének templomáról beszélt. Amikor feltámadt a halálból, tanítványainak eszébe jutott, hogy ezt mondta, s hittek az Írásnak és Jézus szavainak.
Jn 2,13-22