4. Hittanóra: Hiszünk a szeretetben

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_6421.jpgA Hiszekegy imádság a kereszténység Magna Carta-ja, központi tanításának a foglalata! Keresztény akarsz lenni? Ismerd meg, tanulmányozd és fogadd el a Hiszekegyet! A keresztény tanösvényre azért léptünk rá, hogy megismerjük saját hitvallásunkat, azt a tanítást, melynek fényében járjuk életünk útját! 

12.00 órától, ezen a szép napon Jézus szenvedéstörténetét elmélkedjük át! "...szenvedett Poncius Pilátus alatt; megfeszítették, meghalt és eltemették." Itt nem Pilátussal akarunk foglalkozni, mert ő csak egy történelmi jelzőoszlop, hanem Jézus Krisztus szenvedéstörténetével! Isten szenved? Botrány? Mese? Egy történelmi tény, amely a mi világnézetünk központi tanítása?! E nagy titkot, elfogadhatatlan botrányt én akkor értettem meg, amikor a szenvedés és a szeret közé egyenlőségjelet tettem! Krisztust nem a szegek tartották a kereszten, hanem az irántunk való végtelen szeretete! 

A keresztény tanösvénynek ebben az órájában, igazából e nagy misztériumot szeretnénk körbejárni! Gyere velünk, szánj rá egy órát az életedből, elmélkedjük át e nagy titkot. Itt e megosztásban akár a kételyeidet, kérdéseidet is megfogalmazhatod, megírhatod.... én saját hitemet, az Egyházunk tanítását megpróbálom képviselni!
Az igazság keresésében mindig a testvéred leszek, 
Csaba t.  
Kép: szenvedés - szeretet még a gyerekek szemében is össze tartozik...
Apostoli Hitvallás: Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében. És Jézus Krisztusban, az ő egyszülött Fiában, a mi Urunkban, aki fogantatott Szentlélektől, született Szűz Máriától, szenvedett Poncius Pilátus alatt; megfeszítették, meghalt és eltemették. Alászállt a poklokra, harmadnapon feltámadt a halottak közül, fölment a mennybe, ott ül a mindenható Atyaisten jobbján; onnan jön el ítélni élőket és holtakat. Hiszek a Szentlélekben. Hiszem a katolikus Anyaszentegyházat, a szentek közösségét, a bűnök bocsánatát, a test föltámadását és az örök életet.
Amen.

 

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt a békét, örömöt, boldogságot, amely az ember szívét akkor tölti el, amikor hazaér, amikor hozzá tud bújni a mennyei Atyjához, Istenének a kezébe simul, nehezen tudom elmesélni. Az ember ebben az ölelésben teljesedik ki, és emberi méltóságunk talán ekkor van a legmagasabb fokon. Isten karjaiból kibontakozva visszatérni a munkánkba, ez az igazán gyümölcsöző és szép, értékes és értelmes az életünkben. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van. Holnap László napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hívek

A más vallásúak és a hitetlenek ezzel szemben nem sajnálják arra fecsérelni az idejüket,hogy széles körben terjesszék a Katolikus Egyház elleni vádakat, miközben az Egyház alig védekezik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube