Börtönben voltam és meglátogattatok!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_balasagyarmatborton.jpgBörtönben voltam és meglátogattatok!! Irgalmasság évében gyakoroljunk irgalmasságot a fogvatartottakkal!!


Balassagyarmati fegyházban tartok adventi elmélkedést a raboknak ma! Milyen jó lenne, ha karácsonyi imáinkból, figyelmességünkből azoknak is jutna, akik tévedtek, és most büntetésüket ülik!!
Szeretettel,
Csaba t.
U.i. A csatolt írás elvisz a börtönök rideg valóságába.... Magyarországon közel 20.000 ember tölti jelenleg is a büntetését!
Rossz elhelyezésűek és nem megfelelők a fogdák
Rossz helyen, az épületek alagsorában kapnak helyet a fogdák, kevés a fény, nincs elég illemhely – derül ki az ombudsman által kiadott jelentésből.
A nép ügyvédjének képviselői szerint nem megfelelő a fogdák elhelyezése, azok ugyanis a megyei rendőr-főkapitányságok alagsorában vannak, így nem megfelelő a légmozgás, nem szellőznek kellőképpen, és természetese, valamint mesterséges megvilágítás sem elégséges.
„Megállapították továbbá az illemhelyek hiányát egyes helyiségekben, máshol ezek nagyon leomlott állagúak, vagy nem megfelelő helyen kapnak helyet. Ugyanakkor török vécé is sok helyen van.
Nagyon elhasználtak az ágyneműk, nem egyenlően osztják el a tisztálkodáshoz szükséges szereket, kevés hely van, ahol a személyes tárgyakat tartani lehet, igen kisméretűek a sétálásra alkalmas terek, udvarok, és szükséges a fogdák fertőtlenítése, a rovarirtás, valamint a rágcsálóirtás” – mutat rá jelentésében az ombudsman.
nyugatijelen.com / Mediafax