Bővebben: Pálinkás Józsefet választották az MTA új elnökévéPálinkás József, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karának dékánja lett az MTA elnöke. Beszédében hangsúlyozta, hogy elsősorban a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az élelmiszerbiztonság, a gyógyszeripar, a géntechnológia, vagy az éghajlatváltozás területére kell odafigyelni.


Magyarországon 90-95 ezer körül van évente a szüléseknek a száma, de ahhoz, hogy a nemzet fennmaradjon, 130-140 ezer szülésnek kellene történnie - mondta Szabó István, a Magyar Nőorvos Társaság és a Szülészeti és Nőgyógyászati Kollégium elnöke csütörtöki kecskeméti sajtótájékoztatóján.

Bővebben: Anyák Napján kezdődik a Születések HeteIdén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete országos rendezvénysorozat május 7 és 13. között. A program 57 település, 154 helyszínén több mint 900 eseményt ölel majd fel, s közel 400 előadó tart a szüléssel, születéssel kapcsolatos előadást, filmvetítést, kerekasztal-beszélgetést, műhelyt és egyéb programot.