„Édesanyám volt a példaképem”

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_simona3.jpg„Édesanyám volt a példaképem” — válaszolta egy kérdésre Simona Pop olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki egykori iskolájába látogatott el hétfőn, ahol tanáraival és a diákokkal is találkozott.

Simi mindig jeles tanuló volt 
Zsúfoltságig megtelt hétfőn a szatmárnémeti Mihai Eminescu Főgimnázium díszterme, ahol az iskola diákjai fogadták a tanintézmény egykori végzősét, az olimpiai bajnok párbajtőrvívó Simona Popot.
A testnevelési tantestület vezetője, dr. Gheorghe Popdan kezdeményezésére a főgimnázium vezetősége meghívta egy beszélgetésre a kiváló sportolót, aki előbb egykori tanáraival, illetve osztályfőnökével, Mariana Korodi informatika tanárra találkozott és beszélgetett. Simona 2007-ben érettségizett a Mihai Eminescu Főgimnázium diákjaként.
Az intenzív matematika-informatika osztály tanulója volt, de mind a négy évben kilences fölötti átlaggal, az osztály legjobbjai között zárt. „Sokat hiányzott a versenyek miatt. Nem tudom hogy csinálta, de soha nem jött felkészületlenül az iskolába. Reális jegyeket kapott, a tanárok ugyanúgy kérték tőle a tananyagot, mint az osztálytársaitól” — emlékezett vissza az osztályfőnöke.
www.frissujsag.ro