Társért imádkozva is készülhetsz Valentin-napra

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_szivecskek.jpg„…bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek.”

János 15,16b
Átszakadt a gát, jönnek a katonák és mindenkit figyelmeztetnek nagy hanggal: Meneküljetek, nagy árvíz jön! Az emberek menekülnek, de János bácsi nem megy semerre, mert úgy gondolja, hogy hová is mennék, én minden kedden ott vagyok a Szent Antal miséjén, együtt imádkozzuk, hogy: Szent Antalnak imájára Tenger enged, bilincs törik, Az elveszett tagot, vagyont Ifjú és agg visszanyerik. Majd Szent Antal engem megvéd!
Jön a víz, már az ablakig ér, ekkor egy mentőcsónak érkezik, gyertek meneküljünk mert jön a víz, de János bácsi nem megy semerre, mert ő bizik Szent Antalban: Veszély tűnik, szükség múlik, Pádovában azt hirdetik, Azt beszélik, kik érezték Szent Antalnak jótetteit. 
A víz a házak ereséig ér, a szörnyű viharban egy helikopter köröz, Parancsoló hangon kérik, hogy kapaszkodjon János bácsi a kötéllétrába, de János hajthatatlan: Nem megyek semerre, engem Szent Antal megfog segíteni!!
A ház nagy robajjal összedől, János bátyánk megérkezik a mennyországba, és a szükséges formalitások elrendezése után elindul, hogy megkeresse Szent Antalt! Meg is találja, és szembehányások közepette kérdi, hogy hol volt a nagy szent míg ö ilyen csúfosan meghalt egy árvízben!! Szent Antal ránéz János bácsira és csak ennyit mond: na mit szólsz ki küldte a katonákat, a mentőcsónakot a házadhoz? Te el sem tudod képzelni, hogy milyen nehéz egy ekkora viharban egy mentőhelikoptert szerezni, ott volt a kötéllétra a kezednél, de te nem fogtad meg? Kérdem én most ki a hibás!?
Szeretettel biztatlak imádkozzatok társak után, de közben nyissátok ki a szemeteket és lássátok meg a mellettetek élő emberekben Isten drága ajándékát!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Napjainkban egyre többeket érintenek a párválasztás körüli nehézségek. Az angliai és walesi egyház számukra fogalmazott meg egy imát a Valentin-napi készület jegyében.
Sokan nehezen találnak párt napjainkban – nekik az angliai és walesi püspöki konferencia többek között novénával próbál segíteni, melyet a Valentin-nap előtti kilenc napban lehet imádkozni.
Mark O’Toole plymouthi püspök kifejezte, akik még nem találták meg a párjukat, azoknak nagy szomorúságot jelent a szerelmesek segítőjének ünnepe – nekik kívántak segíteni az ima közreadásával 2016-ban. Emlékeztetni szerették volna őket, hogy Isten szerető terve vár mindannyiunkra, és hogy mindig van okunk a reményre. Bármilyen körülmények között élünk is, körülvesz bennünket a gyengéd, irgalmas és együttérző Isten szeretete.
Nyitott szívvel imádkozzuk a novénát, és engedjük, hogy Isten irányítsa az életünket, bízzunk benne, hogy Ő tudja a legjobban, mi a jó nekünk.
Szerető Atyám,
te tudod, hogy a szívem legmélyebb vágya az, hogy találkozzam valakivel, akivel megoszthatom az életemet. 
Bízom a te szerető tervedben életem számára, és kérlek, hogy hamarosan találkozhassam azzal az emberrel, akit nekem szántál. 
Szentlelked erejével nyisd meg a szívemet és értelmemet, hogy felismerjem a lelki társamat. 
Távolítsd el az akadályokat, amelyek ennek a boldog találkozásnak az útjában állnak, hogy egy új teljességet, örömöt és békét élhessek meg.
Add meg nekem azt a kegyelmet is, hogy megismerjem és elfogadjam, ha más a terved életem számára.
Átengedem múltamat, jelenemet és jövőmet Fiad, Jézus gyengéd szívének,
Bízva abban, hogy imám meghallgatásra és válaszra talál. Ámen.
Jézus szent szíve, beléd helyezem minden bizalmamat.
Szent Bálint, könyörögj értem!
Forrás: Aleteia.org; Catholic Herald
Fotó: Pexels.com
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem abban bízom, hogy én keresem az Istent, hanem abban, hogy Isten keres engem. A kettő között lényeges különbség van. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 15. vasárnap, Valér napja van. Holnap Etelka és Aletta napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Emberfia

Jézus így szólt tanítványaihoz: „Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube