385 millió gyerek él szélsőségesen szegény körülmények között

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_26420178_92d98be8d73ec7b42a50a6833d59280f_wm.jpgA Föld tizenhét év alatti népességének körülbelül húsz százaléka, vagyis több mint 380 millió gyerek és fiatalkorú nő fel szélsőségen szegény körülmények között egy szerdán nyilvánosságra hozott kutatás szerint – írta meg az MTI.

A kutatás az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közös projektje volt. A jelentés meghatározása szerint azok tartoznak a szélsőségesen szegény kategóriába, aki naponta kevesebb, mint 1,66 euróból kénytelenek megélni.
A jelentés arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyes kontinenseken nagyon eltérő, hogy mennyi szociális juttatásban részesülnek ezek a gyerekek, és világszerte alig több mint az egyharmaduk kap valamilyen szociális támogatást. A helyzet Afrikában a legrosszabb, ahol mindössze az érintettek 16 százaléka kap állami segítséget. Ezzel szemben Európában a gyerekek 87 százaléka részesül a szociális ellátásokból.
A szervezetek szerint, ha kiterjesztenék a szociális juttatások körét, könnyebben fel lehetne számolni azokat az akadályokat, amik gyakran meggátolják a gyerekek jogainak érvényesülését.
Fotó: Said Khatib
www.index.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak a mesékben él ronda, gonosz Vasorrú Bába és ártatlan, gyönyörűséges, csupa jóság Hófehérke. Csak a mesékben létezik, hogy minden fekete vagy fehér. Az életben csak árnyalatok vannak, a dolgok sötét- vagy világosabb szürkék. A világon minden embernek van esélye arra, hogy megtanuljon szeretni, hogy ő is elinduljon az élet útján. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 19. hétfő, Huba napja van. Holnap István napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ne beszéljetek...

A papok általában tudták, hogy a környezetükben ki jelentett, sőt voltak, akik maguk figyelmeztettek:
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube