A legmélyebb érzéseket kelti fel a világhírű magyar énekes

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_20170921molnar-levente6.jpg"S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban." Mt 5,15

Tegyük tartóra, legyünk büszkék Székelyföld ragyogó csillagára, Molnár Leventére! Gyermekeink lássák, hogy a kitartó munkának az Erdélyben született emberek életében is szép gyümölcsök teremnek!!
Tisztelettel a tehetség és a munka előtt, 
Csaba t.

A világ legfontosabb operaházaiban éneklő bariton, Molnár Levente nagylemeze magyarul a Nagyok, melankolikusok, vidámak, hősök címet kapta. Az énekes azt mondta az anyagról, hogy portrélemez, ami lényegében a jövőben biztonsággal megformálható szerepek hírnöke.
Nagyok, melankolikusok, vidámak, hősök címmel megjelent a 35 éves bariton, Molnár Levente első szólólemeze. Az énekes a lemezéről azt mondta, „nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített, hogy elkészülhessen ez az anyag, fontos, kiemelt állomása a karrieremnek. Leginkább bemutatkozó, portrélemeznek hívnám, amely megmutatja, hogy mik a terveim a jövőben,
miket szeretnék és fogok majd énekelni. Nagyon érdekes volt a munka, igazi kihívás, hiszen valóban a hangé a főszerep. Előzetesen több szakmabelinek is megmutattam, és a visszajelzések alapján egy igazán sikeres, régi idők hősbaritonjait idéző lemez született meg. Tele színnel, energiával, élettel.” 
Ami a szívén, az a száján
A lemezen több, eddig is repertoáron lévő mű van, megtalálhatók rajta áriák a Bánk bán-ból vagy épp Az álarcosbál-ból, de a választott darabokkal a művész leginkább előre szeretne tekinteni.
Ennek értelmében különös hangsúlyt kaptak a Verdi-operák, hallhatunk részletet a Rigolettó-ból, a Falstaff-ból és az Otelló-ból is. Az album célja, hogy az operaénekes progresszív oldalát mutassa meg mind a közönség, mind pedig a szakma számára.
A lemez közreműködői a hazai és nemzetközi komolyzenei élet kiválóságai. Molnár Leventét a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri, akikkel már több alkalommal volt lehetősége együtt dolgozni, ezért is esett rájuk a választása. A zenekart Claudio Morbo, olasz származású karmester dirigálja, akit az operaénekesnek jelenlegi tanára, az amerikai tenor, Berle Sanford Rosenberg, Carlo Bergonzi mester tanítványa mutatott be. Maestro Morbo dolgozott Franciaországban, Spanyolországban, Svédországban, Ausztriában, Németországban, számos zenekart dirigált, és az olaszországi Instituto Musicale „Corelli” zeneoktatási intézmény vezetőjeként is tevékenykedett. A karmester így nyilatkozott az együttműködésről: „Levente valóban az egyik legjobb énekes, akivel valaha is lehetőségem volt együtt dolgozni.
Ő nem csak egy bariton vagy egy operaénekes – tetőtől talpig művész. Nem egyszerűen csak énekel, azonosul a karakter lelkének minden rezdülésével. Felébreszti a legmélyebb érzéseket, a bennünk élő drámát.” Berle Sanford Rosenberg pedig azt mondta Molnár Leventéről és a lemezről: „Levente által megismerhetjük a bariton hangfaj minden szépségét, sokszínű árnyalatait, széles hangterjedelemmel bír, és olyan képesség birtokában van, mellyel az általa megformált karakterek igazi mélységeit tudja megmutatni. Mindez érvényesül a lemez hallgatása közben is, különös módon nem hiányzik a tőle megszokott, erős színpadi jelenlét sem, kizárólag hangjával is teljes értékű, katartikus élményt nyújt a befogadó számára. Igazi operaházi nagyvad.”
A lemezen vendégművészként közreműködik Mester Viktória mezzoszoprán. A két operaénekes – akik a magánéletben egy párt alkotnak – Gertrudis és Bánk duettjét énekelte fel az albumra. A közös munkáról Molnár Levente azt mondta, „nagyon szeretek Vikivel együtt dolgozni, csodálatos művésznek tartom. Boldog vagyok, hiszen ez még különlegesebbé teszi ezt az egészet. Számomra a család elsődleges, a lemez megjelenésének dátuma sem véletlen: a kislányom, Ajna negyedik születésnapja.”
A lemez február 21-étől megvásárolható a Rózsavölgyi Zeneműboltban, vagy megrendelhető innen. A fizikai kiadás, amely a nemzetközi közönség kedvéért angol nyelven is elkészült, kiegészül egy  nyolcoldalas booklettel, ami bemutatja a közreműködő művészeket is, valamint betekintést enged az anyag elkészítésének folyamatába. Február 22-étől pedig a különböző zenemegosztók, így a Spotify, az iTunes és a Deezer felületein is fent lesz. Ezeken már az angol címre érdemes keresni: Giants, tragedians, comedians, heroes – amely, a magyarhoz hasonlóan, tisztelgés mind a zeneszerzők, mind pedig a művész által megformált karakterek előtt.
www.origo.hu