Gyönyörű tanúságot tett hitéről

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_Balcz3-1024x814.jpgIsten éltesse a bajnokot!!

Tisztelettel, 

Csaba t. 

Ma ünnepli 80. születésnapját Balczó András: a háromszoros olimpiai bajnok öttusázó – aki sportágának kiemelkedő alakja – gyönyörű tanúságot tett hitéről a JochaPressnek adott ünnepi interjújában.

Visszanézve az életemre úgy látom, hogy velem az Isten a tervét valósította meg, amelynek én nem voltam tudatában. Amely érthetetlen módon serkentő erő volt számomra. Megfelelni azoknak az indíttatásoknak, amelyek adódtak. A döntéseimnél nem volt kétség és izgalom bennem, hogy jól vagy rosszul döntök, mert a váltónál csak egy lehetőség volt előttem. Visszanézve ez a váltóállítás, amellyel én a szekerem rúdját irányíthattam, ezek az állítások nem kínkeserves döntések voltak, hanem egy idő után a boldog megérkezés érzetét tapasztaltam. Megérkeztem oda, ahová mindig vágytam. De csak akkor tudtam meg, hogy ez hol van, amikor belekerültem – emlékezet vissza a pályafutására a halhatatlan legenda.
A zsoltárokban van egy mondat: „akiben nincsen belátás, ha gazdag is, sorsa olyan, mint az állaté, amelyre pusztulás vár.” Belátni azt, hogy alkalmatlan vagyok, belátni azt, hogy hibásan cselekedtem, hogy nem így kellett volna tennem, belátni azt, hogy gyengébb vagyok, hogy csalódtam magamban. Ezt nem szeretik az emberek kimondani. Azt szeretik, hogy a boldog megérkezés érzületében éljék az életüket. Valamit belátni – ez mindig lemondásokkal jár. Le kell mondani az emberek jó véleményéről, be kell dobni a törülközőt, amit az ember nem szívesen tesz meg.
Az ember, aki gőgös és büszke marad, azzal az Isten semmit nem tud kezdeni.
Aki megalázza magát, felmagasztaltatik. Aki viszont azért harcol, nehogy megaláztatásba kerüljön, az nem nyer felemeltetést.
Arra a kérdésre, hogy a nyolcvanadik születésnapját követően még mi tennivalója van a Nemzet Sportolójának, a következő választ adta:
Hogy mi lesz a tennivaló holnap, vagy holnapután? Azt nem tudom. De az a tudat, hogy Jézus velem van, mindig megkönnyíti a döntéseimet.
www.777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mindannyiunkban ott van a holnap szentje, de az alávaló gazember is. Nem bíróknak kell lennünk, hanem orvosoknak. Álljunk a tévelygők mellé, és segítsünk nekik levetni a páncéljukat. Sohasem szabadna elfelejteni, hogy minden Saulban ott lapul egy szeretethimnusz. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 21. szerda, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube