Csak egy gondolat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_donna.jpgEgy régi film, érdemes megnézni.....  "Mit látunk mi történik? Látunk egy fiatal, gyönyörű, és okos nőt, aki szinte teljesen egyedül maradt egy szigeten, kevés támogatással, egy romhalmazban. Nincs semmi kapaszkodója, mégis eszébe sem jut az, hogy ne tartsa meg a babát. Mindamellett, hogy egyedül megszüli, és felneveli a gyermekét, egy hotelt is épít.

 

Nehéz manapság olyan filmet találni, amelyet keresztényként teljes lelki nyugalomban tudnék végig nézni.  Nincs ez másképp a „Mamma mia” című filmmel sem, mégis úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos dolog mellett áll ki: az élet mellett.
Az egyik főszereplő, Donna, diplomaszerzés után úgy dönt, hogy utazgat, és meglehetősen szabados életet él. Olyannyira, hogy amikor észreveszi, hogy várandós, nem tudja eldönteni, hogy három férfi közül ki lehet az apa. Nyilván nem ezt értem követendő érték alatt…
Viszont! Mit látunk mi történik? Látunk egy fiatal, gyönyörű, és okos nőt, aki szinte teljesen egyedül maradt egy szigeten, kevés támogatással, egy romhalmazban. Nincs semmi kapaszkodója, mégis eszébe sem jut az, hogy ne tartsa meg a babát. Mindamellett, hogy egyedül megszüli, és felneveli a gyermekét, egy hotelt is épít.
Na, én ezt nevezem erős nőnek. Erős, mert tudja, hogy hibázott, de felvállalta. Erős, mert konkrétan romhalmaz volt az élete mind kívül, mind belül, mégsem a menekülést választotta, hanem a küzdelmet. Erős, mert végig vitte azt, amire kevesen mernének vállalkozni, és mindvégig úgy tekintett a gyermekére, mint a legnagyobb ajándékra, amit valaha kaphatott!
Ami persze nem azt jelenti, hogy ne lenne mindannyiunk feladata a nehéz helyzetben lévő nőtársaink segítése… itt is volt egy segítő kéz egy idős hölgy személyében. 
Nyilván ez egy film, a képzelet szüleménye, de a példa teljesen életszerű, magam is már több hasonló helyzetet láttam.
Mi a tanulság? Az igazi nők küzdenek! Az igazi nők erősek, még akkor is, ha a környezetük gyenge!

777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda. Nem nagyképűség vagy beképzeltség, hanem a kétezer éves hagyomány ad alapot nekünk arra, hogy elhiggyük, elfogadjuk, hogy anyánk, a Katolikus Egyház krisztusi alapítású, és ez a hit minket boldoggá tesz, erőt ad, segít, hogy Isten mellett döntsünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Elérkezik az óra

Aki két, szabad szemmel nem látható sejtből az anyaméhben az emberi testet összerakja, elég bölcs ahhoz, hogy ezt a kérdést is megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube