Brown Friday – A ferences humor válasza a Black Friday őrületére

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_12321711_710490445759489_3331644691166423962_n.jpgA Ferences Alapítvány meghirdeti az első Brown Friday-t, amely az ünnepi készület idején a szegényekhez való odafordulás fontosságára hívja fel a figyelmet. A fekete péntekre mintegy válaszként megjelenő esemény az egytál – melegétel rászorulóknak adománygyűjtési programunk keretében indul.

A Ferences Rendtartomány központi alapítványa advent első hetében meghirdeti az első Brown Friday-t. A közismert Black Friday-ra válaszoló program a reklámokkal, a jobbnál jobb kedvezményeket kínáló plakátokkal és hirdetésekkel elárasztott fekete péntek forgatagából szeretné kiszakítani a vásárlásban elmerült embereket – egy jó cél érdekében. A brown (ang.: barna) szó a ferencesek egységes színére utal, ezen keresztül pedig a rend által képviselt értékekre, az alázatra, egyszerűségre és a szegénységre emlékeztet mindnyájunkat.
A Black Friday az Egyesült Államok kultúrájából érkező esemény, amely a hálaadást követő péntekre esik, és a világ egyik legnagyobb kereskedelmi forgalmát eredményező napjaként tartják számon. Ekkor indul el hivatalosan is a nagy karácsonyi bevásárlás, így tömegek indulnak első ajándékaik beszerzésére. 
Miért?
A brown friday elindításával szeretnénk megragadni fogyasztói társadalmunk figyelmét, és az ünnepre való készület idején rámutatni, hogy a nélkülözés és a szükség olykor annyira közel van hozzánk, hogy észrevétlenül haladunk el mellette. Miközben a Black Friday-t megelőzően azon gondolkodunk, hogy mely terméket hol és milyen kedvezménnyel tudunk beszerezni, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rászorulók megsegítéséről, akiknek – az év minden napján, de az ünnepek előtt különösen is – szükségük van a mi odafigyelésünkre. 
Mit kínál a brown friday?
sorbanállás                   szeretet
idegeskedés                   egymásra figyelés
rosszindulat                  felkészülés az adventre
kirekesztettség               melegétel rászorulóknak
Hogyan?
Alapítványunk által meghirdetett brown friday lehetőséget kínál, hogy ezen változtassunk! Az egytál – melegétel rászorulóknak program – amelynek keretein belül a brown fridayt elindítjuk – különlegessége, hogy kis összegű, mindössze ezer forintos támogatásokat is fogadunk. Az összegyűlt adományokból rászorulókat és hajléktalanokat hívunk megünnepi vacsorára vagy ebédre karácsony előtti napokban, melyet a ferences testvérekkel egy asztalnál ülve fogyaszthatnak el. 
Szeretettel ajánljuk, hogy legyen ez az esemény minden advent elején a szegényekhez való odafordulás időszaka, nemcsak a ferences közösségek, hanem mindannyiunk számára.
Ha szeretnél te is hasonló módon is segíteni, helyezd el a saját weboldaladon ezt a nagy barna gombot. 
Mit tegyél?
Egyszerűen csak egy jobb egérgombbal mentsd le a gombot (kép mentése másként), helyezd el a weboldaladon, tedd rá a linket te is!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nagyon nehéz egy focistának is úgy küzdenie, ha minden félresikerült rúgására »fújolásba«, átkozódásba tör ki a nézőközönség. Aki a Himalája megmászása közben lecsúszik és összetöri magát, azt senki sem szidja, hanem segítenek nekik, hogy meggyógyuljon, talpra álljon. Ugyanígy, amikor a hívek azt látják, hogy a kezdő pap, de akár az idősebb is, botladozik, nem megy minden neki száz százalékosan, akkor ne a háta mögött kritizálják, ne lenézően beszéljenek róla, hanem imádságos szeretettel, jósággal álljanak mellé, segítsék mindenben, hogy társai tudjanak lenni az Isten országát építő munkájában.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 7. vasárnap, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetnek koncentrikus körei

A szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube