Ferenc pápa március 27-én pénteken Urbi et Orbi áldás ad teljes búcsúval

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_sztpeterterures.jpegA vasárnapi Úrangyala ima után Ferenc pápa a következő péntekre bejelentette a teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldását, további imát kért minden kereszténytől a járvány megszűnéséért és a horvátországi földrengés károsultjaiért.

A pandémiára válaszoljunk minden keresztény egységes imájával
Az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa a következő szavakkal fordult minden keresztényhez: „A megpróbáltatásnak ezekben a napjaiban, miközben az emberiség retteg a pandémia fenyegetése miatt, szeretném minden kereszténynek javasolni, hogy egységes hangon forduljunk az Éghez. Meghívok minden egyházfőt és minden keresztény közösség vezetőit, hogy a különböző felekezetek minden keresztényével együtt közösen fohászkodjunk a Magasságos Mindenható Istenhez, egyidejűleg elmondva az imát, amit a mi Urunk Jézus Krisztus tanított meg nekünk. Tehát mindenkit arra szólítok fel, hogy többször is tegye ezt meg naponta, de mindnyájan együtt imádkozzuk el a Miatyánkot jövő szerdán, március 25-én délben, mindnyájan együtt. Azon a napon, amikor sok keresztény Urunk születésének hírüladására emlékezik, az Úr hallgassa meg az imát, amelyet  minden tanítványa egy hangon mond el, készülve a Feltámadt Krisztus győzelmének ünneplésére”.
A pápa Urbi et Orbi áldása, teljes búcsú elnyerésének lehetősége
Ugyanezzel a szándékkal, jövő pénteken, március 27-én, délután 6 órakor vezetek egy imát a Szent Péter bazilika előtt, a bazilikához vezető lépcsősor elején, az üres tér előtt. Már most meghívok mindenkit, hogy lélekben vegyen részt a kommunikációs eszközök révén. Meghallgatjuk Isten Szavát, felemeljük hozzá könyörgésünket, imádjuk a Legszentebb Oltáriszentséget, amellyel a liturgia végén Urbi et Orbi áldást adok, amelyhez kapcsolódik majd a teljes búcsú elnyerésének lehetősége.
A pápa további felhívásai nagyböjt negyedik vasárnapján, közelsége a horvát lakossághoz
„A vírus pandémiájára az ima, a részvét, a gyöngédség egyetemességével kívánunk válaszolni. Maradjunk egységben. Éreztessük közelségünket azokkal, akik a legmagányosabbak, akiket a legnagyobb megpróbáltatások értek. Közel állunk az orvosokhoz, az egészségügyi dolgozókhoz, az ápolókhoz, ápolónőkhöz, az önkéntesekhez. Közel állunk a hatóságokhoz, akiknek kemény intézkedéseket kell hozniuk, de a mi javunkra. Közel állunk a rendőrökhöz, a katonákhoz, akik az utcán próbálják mindig fenntartani a rendet, hogy megtegyünk mindent, amit a kormány kér mindannyiunk javára. Közel állunk mindenkihez” – mondta a pápa, majd közelségéről biztosította Horvátország lakóit, akiket vasárnap reggel földrengés sújtott. Az Úr adjon nekik erőt és szolidaritást, hogy szembe tudjanak nézni ezzel a csapással. Végül a pápa ismételten kérte: „Ne feledjétek el ma, hogy kezetekbe vegyétek az evangéliumot és nyugodtan, lassan olvassátok el János evangélium kilencedik fejezetét. Én is megteszem ezt, mindnyájunknak jót fog tenni”.
Az Úrangyala elimádkozása és a bejelentések után Ferenc pápa szokásához híven szép vasárnapot kívánt, majd kérte a híveket, hogy ne feledkezzenek meg róla imáikban. Végül dolgozószobája ablakából áldását adta az egészségügyi intézkedéseknek megfelelően teljesen üres Szent Péter térre.
Vertse Márta – Vatikán 
23 március 2020
www.vaticannews.va

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentlélek száll rád...

Az Istennek, aki a világot teremtette, nem adhat életet egy földi apa, csak maga az Isten.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube